Societat

La Generalitat i Foment no tenen constància que la licitació del túnel del TGV a BCN s'ajorni per les eleccions

CATALUNYA

El govern de la Generalitat i el ministeri de Foment no veuen motius per haver d'ajornar fins després de les eleccions la licitació del túnel del TGV previst pel centre de Barcelona.

El govern català no té "constància" que s'hagi de posposar, i recorda que els compromisos sobre aquesta important infraestructura "estan presos". Per la seva part, la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, no preveu ara per ara cap endarreriment de la licitació.

Tant el ministeri com la Generalitat no donen credibilitat a la informació d'El Periódico, que aquest dimecres publica que el govern espanyol hauria decidit posposar la licitació del túnel fins després de les eleccions.

Per l'interès general
L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha manifestat que "l'interès general d'una ciutat es construeix a partir del debat", però aquesta ciutat "ha de tenir molt clar que coses molt importants del seu futur depenen del fet que aquesta obra tiri endavant". És per això que "més enllà de les conjuntures electorals" l'Ajuntament s'ha manifestat amb claredat, i "és molt important" que l'interès general "passi per sobre de processos de mercadeig electoral".

Joan Rigol, a favor de l'aturada
El president del Patronat del Temple de la Sagrada Família, Joan Rigol, ha valorat positivament la possibilitat que s'aturi provisionalment el túnel del TGV per sota de la Sagrada Família. Segons ha explicat Rigol "és una bona notícia" i "ho agraïm a l'autoritat que la pren", ha dit.

Per l'expresident del Parlament de Catalunya, "és normal que la intenció de fer passar el TGV per sota de la Sagrada Família provoqui dubtes ja que hi ha diferents universitats i arquitectes de molt prestigi que han manifestat que el túnel posa en perill l'estructura del temple".

Segons Rigol la societat barcelonina i la majoria dels partits polítics estan en contra del projecte i l'alcalde Jordi Hereu "ho hauria de tenir en compte", ha dit. Rigol ha reiterat que Hereu està en minoria defensant el pas del TGV per sota de la Sagrada Famíilia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.