Societat

LA CRÒNICA

Els nens prenen el carrer

Els alumnes de l’escola Masmitjà de Girona han pres literalment el carrer per jugar. El de la cadena, el de pica paret, el de l’aranya i el del mocador són alguns dels jocs que els nens porten a la pràctica al bell mig de la calçada del carrer Sant Joan Baptista de la Salle sense haver d’estar pendents del trànsit. L’Ajuntament ha tallat la circulació de vehicles en el tram d’aquest carrer que va de Juli Garreta a Joan Maragall com a prova pilot per millorar la qualitat ambiental del barri de l’Eixample, la seguretat del parc infantil que hi ha a la cantonada amb el carrer Francesc Ciurana i els itineraris escolars dels tres centres de la zona. “Els nens s’ho passen pipa i gaudeixen de l’activitat al carrer perquè normalment no ho poden fer”, explica la Mercè, tutora de sisè, mentre la Clàudia, una de les seves alumnes, fa que sí amb el cap. L’Assumpció, tutora d’una classe de tercer, també valora amb nota aquesta iniciativa: “Abans tots els nens jugàvem al carrer, però ara no tenen l’oportunitat de fer-ho, sobretot els de Girona.”

La primera jornada d’aquesta prova pilot –que finalitzarà el 9 d’octubre– també en va agafar a contrapeu més d’un. En Marc, encarregat de la barberia Scoundrels, ha trigat vint minuts més del que és habitual a arribar-hi en moto des del barri de Santa Eugènia. El tram tallat no té més de 100 metres, però per a en Marc “anul·la una de les entrades” a l’Eixample des del carrer Barcelona. Qui accedeix al barri per aquest punt no té més remei que girar per Juli Garreta –on s’ha invertit la direcció–, tornar al carrer Barcelona per Bisbe Lorenzana i entrar a l’Eixample per la ronda Sant Antoni Maria Claret. El resultat, segons explica, és que a les nou del matí el caos ha estat fenomenal. També es queixa que ha conegut el tall gràcies a “un client” perquè no n’ha rebut cap notificació del consistori.

Enganxem al vol Sílvia Paneque quan entra a la seu del grup municipal de PSC, que es troba just en aquest tram de carrer tallat: “És una mesura propagandística. El que cal és un pla integral i començar a pacificar la ciutat per la plaça de Catalunya. A més, no s’ha parlat amb els comerciants”, valora la regidora. La Núria i en Toni, uns veïns que s’aturen a parlar amb Paneque, es mostren entusiasmats amb el tall: “Fa 40 anys, en un viatge a Berna, ja vam haver de fer una gran volta per arribar a l’hotel perquè allà ja tenien assumit que els carrers del centre eren per als vianants.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La monarquia

El rei parla ‘baléà’

RESIDUS

Ultimàtum de la concessionària de Solius pel deute: diu que el 15 de maig plega

LLAGOSTERA / sANTA CRISTINA
ENDOGASTRONOMIA

Vins del Priorat i el Montsant, a la Fira del Vi de Falset i als cellers

FALSET
BANYOLES

Els veïns reclamen l’ús públic dels jardins del monestir

banyoles
OLOT

Un camió vessa la càrrega a l’avinguda Sant Jordi

OLOT
PALAMÓS

El jutge exculpa en part l’agent que instava a investigar la multa a un edil

PALAMÓS

Figueres lliura els premis de les Creus de maig 2024

FIGUERES

Entitats socials denuncien que Barcelona no deixa empadronar persones vulnerables als seus locals

Barcelona
judicial

Una tercera sentència tomba la superilla de Consell de Cent executada per Colau

Barcelona