Societat

Joan Saura reclama al govern que pagui íntegrament el minitransvasament de l'Ebre

El líder d'ICV i conseller de Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat, Joan Saura, reclama al govern que pagui íntegrament el minitransvasament de l'Ebre i que sigui "puntual" per decret. Per a això, ha demanat que el decret llei garanteixi d'alguna manera aquest caràcter puntual; per exemple, amb la previsió de desmantellar part de la canalització que s'instal·li des d'ara per a l'aigua, ja que el desmantellament total pot ser excessivament car.

El líder ecosocialista ha dit que no entén per què el govern central "ha dit que no" a la proposta sobre el Segre, "de 14 quilòmetres davant dels 60" del minitransvasament de l'Ebre que pretén l'Estat, i de "quatre o cinc mesos en comptes de sis".
En una roda de premsa a la seu d'ICV, Saura ha insistit que la mesura ha de deixar d'aplicar-se quan acabi l'excepcionalitat per la sequera o quan estigui en funcionament la desaladora del Prat del Llobregat (Barcelona), i "fins a la primavera com a màxim".

Pla integral del Delta
El dirigent d'Iniciativa va reclamar a més al govern central un impuls polític i econòmic al Pla Integral del Delta de l'Ebre para realitzar els objectius del pla "pendents des de fa temps". Per altra banda, Saura espera que el nou ministeri que unifica agricultura i medi ambient no "aparqui" aquest segon àmbit en favor del primer.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.