Societat

Camps "no admetrà" que Zapatero humiliï els valencians amb el transvasament de l'Ebre a Barcelona

Sequera

El president de la Generalitat valenciana, Francisco Camps, ha anunciat que utilitzarà "qualsevol tipus d'iniciativa", incloses les manifestacions "a l'escala que corresponen", per oposar-se a la "humiliació" que suposaria per al País Valencià que el govern transvasi aigua de l'Ebre a Barcelona.
Camps ha assegurat que "no admetrà la humiliació que significaria que el que no se'ns permet a nosaltres es permeti per a altres territoris d'Espanya". Pel president valencià, el projecte hídric per a Barcelona seria "paradoxal" després que el 2004 el consell de ministres "derogués per decret" el transvasament de l'Ebre cap al País Valencià, Múrcia i Almeria.

El president de la Generalitat Valenciana, que ha insistit que no s'oposa al repartiment hídric per a Barcelona i l'Aragó sinó al seu caràcter excloent respecte a les regions de l'arc mediterrani, s'ha mostrat "convençut" que la seva postura rebrà el suport dels governs murcià i andalús.

"Ningú s'agenollarà"
Després de defensar la "tensió" mantinguda per la Generalitat i el PP per reivindicar el transvasament de l'Ebre, Camps ha anunciat que "cap persona en aquesta terra s'agenollarà davant aquest tipus de decisions" preses per part d'un president del govern espanyol que, segons ell, "no té categoria, ni personal ni política", per passar del "despreci" que ha mostrat respecte als valencians en l'última legislatura a la seva "humiliació" amb aquest possible transvasament a Barcelona.

Quan es confirmi aquest projecte, Camps pretén mantenir reunions "a nivell governamental" amb els presidents andalús, Manuel Chaves, i murcià, Ramón Luis Valcárcel, entre altres "moltes actuacions" que s'aniran concretant "en els pròxims dies i setmanes".

Camps també ha assegurat que Catalunya, el País Valencià, Múrcia i Almeria tindrien "ja" el transvasament de l'Ebre "fet" si Zapatero "no hagués fet cas als radicals independentistes d'ERC".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.