Societat

Espinosa, Montilla i Baltasar pacten el transvasament, però n'eviten el nom

Una obra destinada "a millorar els regadius del Delta" permetrà cobrir amb excedents les necessitats d'aigua de Barcelona

La reunió entre la ministra de Medi ambient, Medi Rural i Marí, Elena Espinosa, el president de la Generalitat, José Montilla i el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, ha acabat amb un pacte per abastir d'aigua l'àrea metropolitana de Barcelona per mitjà d'un transvasament d'aigua provinent del riu Ebre, tot i que les dues parts han evitat anomenar-lo precisament transvasament.

El pacte inclou una obra destinada "a millorar els regadius del Delta", segons ha assegurat la ministra, que permetrà generar "un excedent" d'uns 50 hectòmetres cúbics "que no afectarà el cabal del riu Ebre". Aquest pla no és, segons la ministra, "un transvasament, ni tant sols des del punt de vista tècnic", ja que "es manté el cabal de l'Ebre" i s'utilitzarà únicament "fins que entri en funció la desalinitzadora".

Les obres de millora de regadius s'aprovaran per decret llei aquest mateix divendres al consell de ministres i se signarà el conveni de desenvolupament la setmana vinent, amb la intenció de començar les obre l'1 de maig i tenir-lo a ple rendiment a la tardor. Baltasar ha assegurat que amb aquesta actuació "no hi haurà cap privació d'aigua ni possibilitat de talls d'aigua".

El conseller també ha volgut deixar clar que un cop entri en servei la dessalinitzadora del Prat, la conducció d'aigua fins a Barcelona "no tindrà cap més utilitat", i caldrà una petició de la Generalitat i l'aprovació del Consell de Ministres per donar-li una altra utilitat. La canonada es disposarà paral·lela a la AP-7. El govern espanyol invertirà 24 milions d'euros en l'obra de millora de regadius.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
scoietat

Caminada a Mataró per la prevenció dels maltractaments a les persones grans

Mataró
societat

El sector de la pirotècnia preveu vendre un 5% més de petards aquest Sant Joan

Palau Solità i Plegamans

Un centenar de professionals sanitaris comparteixen reptes i necessitats

girona
societat

Un reclús de la presó de Mas d’Enric agredeix tres funcionaris amb un objecte de ferro

El Catllar
infraestructures

El projecte del bus ràpid i la nova via ciclista a la C-59, a audiència pública

Caldes de Montbui

200 persones participen a la Festa de la Psicologia Gironina

sant feliu de guíxols

L’ACA licita les obres de restauració del meandre de Colomers

colomers

Els premis Lauretum posen en valor la indústria turística

lloret de mar

Les platges de Llafranc i Tamariu tindran baranes per facilitar l’accés a mar

palafrugell