Societat

La Generalitat i Zapatero pacten que de l'aigua de l'Ebre per a Barcelona no se'n dirà transvasament

L'acord aconseguit entre els governs estatal i català per fer front a la sequera no significarà "treure del riu Ebre ni un litre d'aigua més, perquè s'aprofiten les actuals concessions" dels regants, segons fonts de la Generalitat.

Davant possibles protestes a les Terres de l'Ebre per considerar aquesta mesura com un transvasament, les fonts consultades assenyalen que queda garantida l'aigua actual del riu i el seu cabal.

L'acord també preveu una sèrie de controls per regular l'aportació puntual d'aigua, els quals inclouen, entre d'altres mesures, que per aprofitar l'aigua que fa falta a Barcelona s'haurà d'aprovar un decret de sequera.

Les mateixes fonts asseguren que "el decret preveurà que l'aportació (de l'Ebre) no sigui permanent i estigui regulada i controlada".

El president de la Generalitat, José Montilla, i la ministra d'Agricultura i Medi Ambient, Elena Espinosa, segellaran aquesta tarda a Barcelona un acord per a la prolongació del minitransvasament de l'Ebre cap a Barcelona i les seves "aportacions puntuals d'aigua".

Amb la reunió també es vol donar una imatge d'unitat entre els dos executius. De fet, la trobada és la continuació de la d'ahir a Madrid, i hi serà present també el conseller català de Medi Ambient, Francesc Baltasar.

L'acord pactat gira al voltant de la prolongació del minitransvasament de l'Ebre cap a Barcelona i es pretén deixar clar que serà una "aportació puntual d'aigua" en funció de la sequera que afecti Catalunya, per la qual cosa es rebutja parlar de transvasament, ja que no és una aportació permanent d'aigua.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.