Societat

El Clínic experimentarà en humans una nova vacuna contra el virus de la sida

Salut

L'Hospital Clínic de Barcelona i l'Hospital Gregorio Marañon de Madrid experimentaran a partir del gener la primera vacuna contra el virus de la sida de l'Estat. La vacuna, que està dissenyada per combatre la malaltia, però no la infecció, s'administrarà a una trentena de voluntaris sans. Concretament, a 24 dels voluntaris se'ls injectarà la nova vacuna (MVA-B), mentre que a la resta se'ls proporcionarà placebo i serviran de grup de control.

Segons els metges, aquestes persones no tindran cap risc d'infectar-se perquè se'ls introduirà un vector que només produeix els antígens del virus.

Els primers resultats de les investigacions se sabran l'any 2010. El projecte està realitzat per investigadors dels dos hospitals i del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC).

Els investigadors han puntualitzat que aquest assaig de la vacuna es porta a terme després de provar-se en models animals de ratolí i macaco, i de demostrar la seva seguretat i la seva capacitat d'induir respostes immunes que protegeixen del virus de la immunodeficiència de simi, semblant al VIH.

Des de la seva aparició, la Sida ha causat la mort a més de 25 milions de persones, i en l'actualitat hi ha uns 40 milions d'infectats a tot el món.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.