Societat

Cau una banda que segrestava traficants fent-se passar per la Guàrdia Civil

La unitat central de segrestos dels Mossos, de la divisió d'investigació criminal (DIC) ha detingut cinc homes i dues dones acusats de pertànyer a una banda que assaltava i segrestava narcotraficants fent-se passar per policies. Segons fonts policials, el grup utilitzava "una violència extrema".

L'operació policial va començar al desembre, arran del segrest d'un traficant de Sant Vicenç de Castellet, al Bages. La víctima, un home de 29 anys de nacionalitat espanyola, va ser alliberada per la policia en poques hores, però la investigació va continuar.

Els agents van descobrir que els segrestadors havien utilitzat plaques falses per fer-se passar per membres de la Guàrdia Civil. El segrest s'havia produït a mà armada i l'objectiu era obtenir una quantitat elevada de diners o una partida de droga. Durant el captiveri, els raptors van agredir l'ostatge i el van amenaçar de mort a ell i als seus familiars. Això va fer que, al principi, l'home no volgués col·laborar amb els investigadors, però finalment va cedir quan els avenços en el cas no li van deixar cap altra sortida, segons fonts dels Mossos.

L'organització criminal desarticulada ara actuava al Vallès Occidental, el Barcelonès i el Baix Llobregat. Durant els mesos de la investigació, els agents han pogut provar altres intents de nous delictes, com la tinença i tràfic d'armes de foc, el tràfic il·lícit de vehicles, diverses estafes i falsedats documentals, fins i tot fora de Catalunya i de l'Estat espanyol a través dels seus contactes amb delinqüents de diversos països.

Al juny, els Mossos van saber que preparaven el segrest d'un altre narcotraficant a Martorell. La DIC va decidir actuar aleshores i, durant cinc dies, va vigilar i seguir els investigats i va protegir l'home escollit com a víctima de l'assalt.

 

En aquesta primera part de l'operació van caure el presumpte cap de la banda, Francisco Javier G.V., de 32 anys, i la seva parella, Antonia Coronada M.M., de 39 anys, a més d'Aarón R.T., de 25 anys, tots tres de nacionalitat espanyola. Els van confiscar dues armes de foc, abundant munició, una placa policial falsa, una ordre judicial falsificada d'entrada i escorcoll al domicili que volien assaltar i documentació sobre els delictes que se'ls imputen. Tots tres van ingressar a la presó per ordre judicial.

 

Immediatament, es van cursar ordres de recerca i detenció contra la resta de membres de la banda. Setmanes després d'aquestes detencions, el 8 d'agost, tres individus van assaltar a punta de pistola el domicili del mateix presumpte narcotraficant de Martorell i el van apallissar brutalment en busca de diners i drogues. Els investigadors, a partir de les investigacions prèvies i dels nous indicis recollits, van poder detenir Miguel G.C., de 30 anys, Daniel A.C., de 20 anys, i Miguel F.G., de 20 anys, tots ells de nacionalitat espanyola.

 

Finalment, els investigadors van identificar la instigadora dels dos intents de segrest contra el narcotraficant de Martorell, Manuela M.F., de 54 anys i nacionalitat espanyola, amb nombrosos antecedents per robatoris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA
GIRONA

Tallen el pas per sota del viaducte al carrer Pedret per un despreniment

GIRONA
Societat

Mor Tuni Jordana, activista cultural i fundadora de la Gralla de Granollers

solidaritat

Pineda de Mar, Calella i Salou acullen 25 infants ucraïnesos durant tres setmanes

PINEDA DE MAR
patrimoni

El jaciment ibèric de Puig Castellar, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional

Santa Coloma de Gramenet