Societat

El jutjat ordena presó amb fiança de 5.000 euros per a un comissari de la policia espanyola per la trama dels prostíbuls

La titular del Jutjat d'Instrucció número 33 de Barcelona ha ordenat l'ingrés a la presó de Luis G. G., comissari en cap de la policia espanyola per la seva implicació en la trama dels prostíbuls Saratoga i Riviera. Tot i això, el policia pot eludir la presó si paga una fiança de 5.000 euros. La jutgessa li imputa els delictes de suborn i revelació de secrets, tot i que el fiscal també l'acusava d'afavoriment de la prostitució i immigració il·legal.

Luís G. formaria part dels funcionaris policials que van acceptar suborns dels responsables dels prostíbuls a canvi d'informar-los quan hi haguessin batudes de la policia espanyola contra les prostitutes que hi treballaven.

Per aquest cas ja estan a la presó quatre persones més, entre elles Andres O. exinspector que ara treballava com a responsable de seguretat d'una empresa de joieria. A la presó també hi són dos responsables del club Saratoga i un del Riviera.

Per aquesta causa estan en llibertat però imputats amb càrrecs sis persones més, entre personal dels clubs i agents i exmembres del Cos Nacional de Policia (CNP).

El sindicat de CNP, Confederació Espanyola de Policia ha criticat la investigació que estan fent els Mossos per aquesta suposada trama de corrupció, i la forma en què van detenir al comissari en cap. En aquest sentit, el sindicat destaca que la detenció s'ha de fer sense perjudicar el detingut i els Mossos el van capturar "en el seu domicili davant de la seva família". A més, Confederació Espanyola de Policia indica que el comissari va voler comparèixer davant de la jutgessa la setmana passada. El sindicat recorda que els detinguts tenen dret a la presumpció d'innocència, i que els Mossos van actuar de forma "poc respectuosa".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona
Joan (Nani) Mora
Cap de l’oposició d’ERC a Sant Andreu de Llavaneres

“Veiem com tot el que tenia la marca d’ERC s’està aturant”

Sant Andreu de Llavaneres
ADMINISTRACIONS

El Maresme se sent exclòs del pla de barris

MATARÓ
ciència

Asfalt autoregeneratiu i altres avenços tecnològics per a més seguretat a les vies

Tarragona
gastronomia

Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food

sant sadurní d’anoia

Un pèsol per col·locar

sant andreu de llavaneres
Societat

Es presentarà una moció al ple per parlar de l’alberg de Badalona

Badalona
ADMINISTRACIONS

L’Ajuntament de Lleida serà part en la causa dels robatoris a l’Horta

LLEIDA
societat

Els càmpings de la Costa Brava, principal allotjament turístic català

roses