Societat

Els comptes bancaris són claus en el crim de Santaló

L’entorn més pròxim al director del Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB), assassinat dilluns d’un tret al cap, apunta a un mòbil econòmic. Tot i això, les declaracions de familiars, amics i companys de feina apunten a diferents causes: des de la negativa a participar en un negoci multimilionari fins a un assetjament no denunciat que podria estar motivat per un deute.
Per això, i encara que totes les línies d’investigació estan obertes, en el rastreig dels comptes bancaris de Félix Martínez Touriño hi podria haver la clau de la resolució del crim. Els investigadors dels Mossos d’Esquadra analitzen els moviments de diners del jove executiu per detectar un ingrés estrany –que podria correspondre a un intent perquè acceptés l’oferta de negoci– o un forat que evidenciés un deute.

Paral·lelament també es busca informació en els ordinadors que utilitzava la víctima, així com els efectes personals i professionals que Touriño tenia al seu apartament del carrer Santaló i que els Mossos consideren que poden ser de rellevància.
Les pistes de què disposen els investigadors no s’acaben aquí. Es continua recollint informació sobre l’individu d’uns 40 anys, amb trets facials llatins i de cabell fosc, del qual els Mossos tenen una fotografia. També s’analitzen les imatges de les càmeres de seguretat del lloc del crim i de les vies per on va arribar i va fugir l’assassí per tal de donar llum al cas. A més, s’ha elaborat un retrat robot amb les descripcions que els testimonis van facilitar als agents el mateix dia del crim.

Unes informacions que s’estan compartint amb altres cossos policials i que ja podrien haver començat a donar fruits ja que, segons Catalunya Ràdio, l’autor material del crim hauria estat captat per les càmeres de vigilància de l’aeroport de Marsella. No obstant això, no es descarta que hi hagi més d’un implicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.