Societat

Un empleat va ordenar matar la víctima de Santaló

El presumpte autor intel·lectual de l'homicidi és el cap dels serveis audiovisuals del Centre de Convencions Internacional de Barcelona, Manuel Moreno Blancas. És un dels vuit detinguts pel cas

El crim del carrer Santaló, en què va morir d'un tret al cap el director del Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB), Félix Martínez Touriño, està resolt.

Els Mossos d'Esquadra han detingut vuit persones implicades en la trama, que arrestades aquest cap de setmana. Cinc de les detencions s'han fet a la comunitat autònoma de Madrid (a Parla, Leganés i la ciutat de Madrid), una a Seseña (Toledo) i dues més a Catalunya.

Segons ha sabut l'AVUI.cat, el principal detingut és el cap dels serveis audiovisuals del CCIB, Manuel Moreno Blancas, que treballava a les ordres de la víctima i que hauria ordenat matar-lo per un enfrontament professional: Touriño preparava una reestructuració en la plantilla del CCIB i Moreno podia ser acomiadat. Va ser detingut ahir a la nit, dos dies després que fos arrestada la seva germana. El marit d'aquesta dona, cunyat de Moreno Blancas, també està implicat en el cas: ell hauria contractat el sicari per executar l'assassinat.

Els arrestos a Madrid i Toledo s'han fet en col·laboració amb la Guàrdia Civil, ja que els Mossos no tenen competències fora de Catalunya i han de treballar-hi amb algun cos estatal. De fet, els Mossos ja havien fet almenys dos viatges per investigar i recollir proves contra molts dels implicats en l'execució material del crim, que va ser per encàrrec. Després de l'assassinat, molts d'aquests subcontractats van fugir a Madrid.

Entre els detinguts hi ha quatre homes i quatre dones, sis de nacionalitat colombiana i dos amb DNI espanyol. Els arrestats tenen diversos graus d'implicació en l'homicidi, que va ser un crim per encàrrec, i en els propers dies s'ha d'acabar d'aclarir el paper de cadascú. 


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.