Societat

Magdalena Álvarez reconeix una "concurrència d'errors" de les administracions en la gestió del temporal de neu

ESTAT ESPANYOL

La ministra de Foment, Magdalena Álvarez, ha comparegut davant els mitjans de comunicació aquest divendres a la tarda per explicar les mesures que el seu departament ha posat en marxa en les infraestructures propietat de l'Estat pel temporal de neu. Álvarez no ha volgut responsabilitzar cap administració en concret: ni l'agència de meteorologia, que no va preveure el temporal, ni les comunitats autònomes que gestionen determinades infraestructures, ni tampoc el seu ministeri. Segons Álvarez, es tracta d'una "concurrència d'errors" i ha dit que mentre segueixi al capdavant del ministeri seguirà prenent decisions pensant en la "seguretat" dels ciutadans.

Magdalena Álvarez no desvia responsabilitats en les afectacions provocades pel temporal de neu. Segons ha explicat, el resultat ha estat producte d'una "concurrència d'errors" de totes les administracions que havien de gestionar el temporal.

En primer terme, Foment argumenta que el primer informe meteorològic que arriba als controladors aeris de Barajas a les sis del matí preveia "nevades dèbils" per a aquest matí. Seguidament, a dos quarts de set del matí tots els mitjans tècnics de l'aeroport es trobaven "disponibles i alertats". Trenta minuts després començava a nevar "copiosament" i la visibilitat quedava molt reduïda.

Precisament, la visibilitat ha estat un dels factors decisions alhora de tancar l'aeroport de Barajas. Segons Magdalena Álvarez dir que el tancament l'ha provocat només la neu és "manipular la informació" perquè més enllà de la nevada, ha estat la visibilitat l'altre element decisori.

Per tant, el primer error va ser la previsió de l'agència de meteorologia que "no va saber o no va poder" avançar el temporal que arribaria a l'Estat aquest divendres. En segon terme, Álvarez reconeix que també han comès errors l'Ajuntament de Madrid, la Comunitat de Madrid i el seu propi ministeri.

Sobre si Barajas està suficientment preparat per a nevades importants, a diferència d'altres aeroports europeus, Álvarez no creu que el problema hagi estat de falta d'equipaments, i ha recordat que aquest dijous ciutats com Manchester, Brussel·les, Munic i Marsella han hagut de tancar també per fortes nevades.

Les crítiques que el PP ha fet a la gestió de la nevada per part d'Álvarez, considera la ministra que són d'una "frivolitat inacceptable" perquè ho han fet servir com a combustible polític Sobre la petició dels populars de fer-la comparèixer al Congrés per aquest motiu, Álvarez ha dit que sempre està disposada a anar-hi però que el PP ja disposa d'aquesta informació, en clara referència al govern de la Comunitat de Madrid, en mans del PP.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.