Societat

Foment obrirà un expedient a Iberia pel caos de Barajas

Aviació Civil, dependent del ministeri de Foment, obrirà aquest dilluns expedient informatiu a Iberia "per aclarir quin ha estat el nivell de compliment de les seves obligacions amb els passatgers", segons ha anunciat aquest diumenge la ministra, Magdalena Álvarez.

Segons la ministra, Foment ha tingut coneixement "d'alguns incidents", que ja qualificat d'"inadmissibles" i "increïbles", respecte el comportament de l'aerolínia amb els viatgers, en vols que fins i tot s'havien embarcat i que es van suspendre, de manera que els passatgers van haver de baixar de l'avió. Aquest desgavell va provocar l'amotinament dels viatgers i hi va haver d'intervenir-hi la Guàrdia Civil.

"Això ho investigarem i si hem d'aplicar sancions arribarem fins al final de la qüestió perquè es respectin els drets dels ciutadans", ha declarat Álvarez, que ha afegit que no entén com és que no hi ha "determinats responsables que no estan demanant perdó". "Jo demano perdó per ells i per la part que em toqui com a responsable de Foment, però exigirem legalment que s'aclareixin els fets", ha anunciat.

Després d'atacar Iberia, la ministra ha defensat la tasca d'AENA, l'organisme que depèn del seu ministeri explicat també que en dos dies s'ha recuperat totalment la normalitat de l'aeroport, després del tancament de sis hores provocat pel temporal de neu de divendres. Segons les dades d'Álvarez, els principals problemes que continuen són la T4, on opera Iberia i on es registra un retard de 46 minuts de mitjana, molt més que la mitjana de 18 minuts de la resta de terminals.

Com a ministra, Álvarez ha dit que sent que té "totalment el suport" del president del govern espanyol i ha afirmat que no necessita que li manifestin públicament aquest suport cada dia.

Sobre la petició de dimissió que li ha fet Mariano Rajoy, president del PP, la ministra ha indicat que el que hauria d'haver dimitit fa temps és ell, que no guanya cap elecció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.