Societat

El maltractador de Viladecans, engarjolat al segon intent

Un altre jutge examina el cas de l'home acusat de tenir la dona tancada durant un any i mig. L'empresona després de la segona detenció per obstruir la investigació, i li retira la llibertat provisional atorgada dilluns

Segona detenció, canvi de jutge i pressió mediàtica. Tot això ha passat en cinc dies, i Mohammed Kouba ha passat del carrer a la garjola.  Es tracta del veí de Viladecans, nascut al Marroc però de nacionalitat espanyola, que el cap de setmana passat va ser detingut pels Mossos d'Esquadra sota l'acusació d'haver tingut la seva dona retinguda per la força durant un any i mig a casa seva, uns baixos d'on no la deixava sortir.

La jutge Paula Pérez Cascant, substituta del titular del jutjat d'instrucció número 7 de Gavà, va decidir dimarts passat que Kouba podia quedar en llibertat provisional, i va denegar l'empresonament provisional que demanava la fiscalia. Segons la interlocutòria que ordenava la mesura, la privació de llibertat com a mesura cautelar s'havia de desestimar perquè el detingut, que era a Sevilla per raons de feina quan va ser denunciat, "va acudir voluntàriament a la comissaria" quan la policia li va trucar per demanar-l'hi, de manera que la jutge va considerar que "no es veu risc de fuga".

Tampoc hi va veure el risc de reiteració del delicte –"atenent el seu full històric penal, ja que no té antecedents"–, ni de que pogués "actuar contra béns jurídics de la víctima, ja que la denunciant és actualment en un centre d'acollida del qual l'imputat desconeix l'adreça". També va ser descartat el risc de destrucció de proves, ja que el delicte s'havia comès al domicili del detingut, que ja havia estat escorcollat pels Mossos.

Amb el que no comptava la jutge Pérez Cascant és amb el que va passar els dos dies següents: titulars de premsa destacant que Kouba quedava en llibertat mentre la seva dona es veia obligada a amagar-se en un centre d'acollida, el detingut fent declaracions sense complexos a tots els mitjans de comunicació –i acusant la seva dona, amb to burleta, d'inventar-se els fets– i un antic treballador del locutori de Kouba acusant-lo de pressionar-lo perquè declarés a favor seu. Aquest últim fet va portar a una segona detenció de Kouba, aquesta vegada per obstrucció de la justícia.

Tot i ser un delicte menys greu que el de detenció il·legal i maltractaments en l'àmbit domèstic, ha estat per aquest càrrec que, finalment, ha anat a parar a la presó. Fins ara, tenia una ordre de prohibició d'acostar-se a menys de 1.000 metres de la seva dona, se li havia retirat el passaport i s'havia de presentar al jutjat cada quinze dies.

Ha estat un altre jutjat, el d'instrucció número 8 de Gavà, en funcions de guàrdia, el que ha pres aquesta decisió aquest divendres, segons fonts judicials: presó provisional sense fiança possible.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Mor Mari Valldeperas, històrica del voluntariat a Sabadell

societat

900 joves atesos en set mesos al servei d’acompanyament emocional del govern

barcelona
Girona

El PSC indignat per la pèrdua de línies a La Baldufa

Girona
MEDI AMBIENT

El pàrquing regulat per accedir al pantà de Sau es reactivarà el dia 22

Sau
Medi Ambient

El pantà de Sau s’omple de curiosos per tornar a veure l’església envoltada d’aigua

barcelona
SALUT

Castelldefels inicia les obres del tercer CAP

Castelldefels
Urbanisme

Barcelona dota la Teixonera de més habitatge i un nou parc urbà

Barcelona
MEDI AMBIENT

La població de cabra salvatge del massís del Port , recuperada

ARNES
societat

Unes 300 persones ocupen una platja de Mallorca per denunciar la massificació turística

barcelona