Societat

El nombre d'estudiants discapacitats es triplica en sis anys a les universitats catalanes

Ensenyament

El nombre d'estudiants discapacitats que s'incorporen a les universitats catalanes s'ha triplicat en els últims sis anys, i ha passat de 48 estudiants matriculats el 2002 a 151 el 2008. Això s'ha anunciat aquest dijous a la Primera Jornada Unidiscat que s'ha celebrat a la facultat de Geografia i Història de la UB i que ha comptat amb l'assistència de 150 persones. A més, per millorar les condicions d'estudi dels alumnes, el Comissionat per Universitats i Recerca destina aquest any 300.000 euros, 100.000 més que l'any passat.

La Primera Jornada de la Comissió Tècnica Universitat i Discapacitat a Catalunya (Unidiscat) té com a objectiu conèixer les actuacions que duen a terme les universitats catalanes per millorar l'accessibilitat, oferir ajuts tècnics especials i donar assistència personal als estudiants amb discapacitat. Unidiscat va ser creat l'any 2006 pel Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) i representa totes les universitats catalanes.

El 62% dels alumnes discapacitats són dones. Els centres amb més alumnes disminuïts són la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Oberta (UOC) i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Gairebé la meitat dels 151 estudiants matriculats l'any 2008 han accedit a la universitat mitjançant les Proves d'Accés a la Universitat (PAU). El percentatge dels estudiants que provenen de Formació Professional és del 20%, i els que han fet les proves de més grans de 25 anys d'un 15%. El nombre d'estudiants amb problemes de mobilitat ha disminuït respecte al 2007, i ha passat del 40% al 23%. En canvi, els estudiants amb afectacions psicològiques han augmentat, i han passat del 7% al 15% del total d'estudiants discapacitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.