Societat

Els castells, candidats a ser declarats per la Unesco patrimoni cultural i immaterial de la humanitat

Aquesta expressió de la cultura popular va néixer a partir dels balls populars de cercavila de les moixigangues o ball de valencians

El Consell General del Patrimoni Històric ha decidit incloure els castells a la llista de candidats a ser declarats per la UNESCO patrimoni cultural i immaterial de la humanitat.

La candidatura dels castells ha rebut el suport del Parlament de Catalunya, amb una declaració on reconeix que els castells, que van començar a agafar protagonisme el segle XVIII, s'han convertit en una de les expressions més rellevants de la cultura popular catalana.

Els castells, que van néixer a partir dels balls populars de cercavila de les moixigangues o ball de valencians, apleguen avui més de 7.000 persones repartides entre una cinquantena de colles que participen en un miler d’actuacions cada any.

La candidatura formal dels castells a patrimoni de la humanitat es produeix just una setmana després que el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, es reunís amb la Coordinadora de Colles Castelleres per fer un seguiment de la sol·licitud i instar l’Estat a defensar-la davant la Unesco.

A la reunió on s'ha decidit la candidatura han assistit el director general del Patrimoni Cultural, Josep M. Carreté; el director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, Ramon Fontdevila, i el president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, Miquel Botella.




Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.