Societat

Els Castellers de Vilafranca tornen a carregar el 4 de 9 net

Castells

Els Castellers de Vilafranca van carregar ahir l’impressionant 4 de 9 net, en el marc de la diada de Tots Sants que va tenir lloc a la plaça de la Vila de la capital de l’Alt Penedès davant milers d’aficionats. Es tracta del quart quatre net que els verds carreguen en el seu historial i el segon d’aquesta temporada després del que van coronar a Tarragona, pel concurs. Estem parlant, per tant, d’un èxit enorme. I punt.

Una altra cosa és que l’objectiu fos clarament descarregar aquesta estructura terrible, una fita que els verds no han aconseguit mai. Però el castell, amb el qual la colla va obrir plaça, ja no va pujar com el de Tarragona. Aquell tenia opcions de ser vençut totalment i –entre totes les cometes– es va perdonar. El d’ahir, en canvi, amb la rereguarda ferma però amb algunes esquerdes, evidents a partir de l’entrada dels dosos, i amb els pisos superiors adoptant –inconscientment– posicions de defensa, com d’esperar la patacada, pintava per entrar-lo i a terra.

Caiguda dura
El més fumut és que la caiguda va ser dura –com la bèstia acostuma a gastar-les– i el tronc va quedar trinxat. La resta va ser un calvari. Amb unes alineacions de circumstàncies, tot i rebaixar el llistó els verds van acumular més caigudes i més lesionats: intent de 3 de 9, 4 de 8 amb l’agulla –l’únic que es va salvar– i una torre de 8 carregada!

També hi van ser uns Capgrossos de Mataró triomfadors sobre el 4 de 9 –el segon del curs present–, tot i que després només van poder carregar el 3 de 9, un contratemps que els va privar de signar una tripleta impol·luta, ja que havien obert amb el 5 de 8. Uns eufòrics Castellers de Sants es van apuntar amb molta categoria el seu tercer 3 de 9, el segon descarregat. Els galons de 9 imprimeixen caràcter.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.