Societat

Cau una banda de carteristes del metro

Els Mossos d'Esquadra han detingut nou persones presumptament relacionades amb centenars de furts, dels quals de moment se'ls han pogut imputar 40. Els acusats robaven principalment al metro de Barcelona, i ho feien a turistes i homes grans. Segons la policia, tres dels nou detinguts ja han ingressat a la presó per ordre del jutge, i els investigadors esperen poder detenir dues persones més, que estan en recerca i captura.

Els detinguts, que actuaven a l'estació de Sants i a les de metro de la línia 4 de Passeig de Gràcia i de la Barceloneta, són Aicha B. de 27 anys i nacionalitat algeriana, Raad S. de 26 anys i palestí, i Ramed A., algerià de 33 anys. Tots tres veïns de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès). També s'ha detingut Mohammad L. de 31 anys; Alí O., de 26, i Kamal F. de 33, els tres palestins i veïns de Barcelona. Marcello L., italià de 28; Abdellah H., de 27 anys i algerià; i Samir N., un iraquià de 24 anys també han estat arrestats.

Quan es va iniciar la investigació, al desembre de l'any passat, els sospitosos identificats com a membres del grup acumulaven 142 detencions i 42 denúncies per faltes penals.

Sempre robaven de la mateixa manera
Els lladres cometien els furts actuant sempre de la mateixa manera, amb els mètodes anomenats de la taca i el tap de l'escala.

En el primer, els autors actuen en grups d'un mínim de tres persones que escullen una víctima amb aparença de turista i que dugui diferents maletes o motxilles. Li tirem al damunt xocolata o tomàquet envasat. Llavors, un membre de la banda alerta el turista de la taca i s'ofereix per a netejar-l'hi donant-li un mocador de paper, i quan la víctima deixa totes les seves pertinences a terra i es preocupa per netejar-se, els altres components del grup de lladres aprofiten la distracció per sostreure una de les seves bosses.

El furt del tap d'escala consisteix a seleccionar la víctima d'entre les persones que hi ha a les andanes del metro, normalment un home d'entre 50 i 70 anys. Ha de portar la seva cartera personal a la butxaca posterior del pantaló. El segueixen fins a les escales mecàniques. Abans d'arribar al final de les escales, un lladre se situa davant de la víctima i deixa caure algun objecte a terra i s'ajup a recollir-lo per crear una retenció a l'escala mecànica. Un altre membre de la banda s'apodera de la cartera de la víctima i la passa ràpidament a un tercer, que fuig a tota velocitat amb el botí.

Per detenir els responsables d'aquests fets, s'ha muntat un operatiu policial a l'estació de Sants de Barcelona, que ha durat diversos dies i en el qual ha col·laborat l'empresa Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). En el moment de la detenció, aquestes nou persones duien líquids i papers de neteja per dur a terme els seus enganys.

234 peces robades

Després de les detencions, els mossos van escorcollar un domicili de l'Hospitalet, on s'han recollit 234 peces que relacionen els detinguts amb un important nombre de furts.

S'han recuperat 85 bosses de mà, motxilles i maletes, 99 carregadors de mòbils, ordinadors portàtils i càmeres de fotos, un ordinador portàtil, dues càmeres fotogràfiques digitals, 15 llapis de memòria USB, 48 cables de connexions a aparells electrònics, 28 ulleres de sol i graduades, 7 telèfons mòbils, 17 reproductors MP3 Ipod, 38 adaptadors de corrent europea i documentació falsa a nom d'un dels detinguts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Salut invertirà 45 milions en l’ampliació de l’Hospital del Vendrell

El Vendrell

27 platges gironines, guardonades amb Bandera Blava

girona
SOCIETAT

Un cotxe detectarà a partir de demà les infraccions al carril bus

BARCELONA
societat

Els acampats a la UB amenacen d’allargar la protesta durant el 12-M

Barcelona
MEDI AMBIENT

16,8 milions per al ressegellat de l’abocador de Can Planas de Cerdanyola

cerdanyola

Troben un duc electrocutat en una línia elèctrica entre Palamós i Calonge

palamós / calonge

Estudiants d’FP ideen la campanya publicitària de les festes dels barris

L'Hospitalet de Llobregat
Societat

La seu definitiva de la Barnahus de l’Alt Pirineu i Aran es farà a la Seu d’Urgell

Seu d’Urgell
Medi Ambient

Prova pilot al Port Olímpic per fomentar la biodiversitat del fons marí

Barcelona