Societat

Un implicat al crim de Santaló és fill d’una narcotraficant

El jove va proporcionar l’arma al sicari i la mare era una de les 10 dones més buscades per Interpol

Yader Jair Castro Henao està reclòs en una presó de màxima seguretat de Colòmbia a l’espera de ser extradit perquè comparegui davant del jutge que instrueix el crim de Santaló. Però l’historial delictiu d’aquest jove de 24 anys no és tan ampli com el de la seva mare, Beatriz Elena Henao, coneguda també amb el sobrenom de la Reina de les Amfetamines. Mare i fill van compartir durant un temps el dubtós honor d’estar a la llista de fugitius buscats a través d’Interpol.

Les investigacions dels Mossos d’Esquadra apunten a Yader Jair Castro com l’individu que va proporcionar l’arma amb què van matar el director general del Centre de Convencions Internacional de Barcelona, Félix Martínez Touriño. També l’acusen de ser el responsable de la fugida del sicari contractat per un subordinat de la víctima.

Beatriz Elena Henao està considerada l’encarregada de coordinar les rutes per al tràfic d’amfetamines cap als Estats Units, Holanda i Espanya i servir d’enllaç a una banda criminal. Per això la buscaven diverses policies, entre les quals la totpoderosa DEA, l’agència antidroga dels EUA.

Detinguts a l’estiu
Els Mossos intentaven detenir Yader Jair des de mitjans de juny. En canvi, la mare era una de les deu dones més buscades per Interpol des de feia cinc anys. No és estrany, doncs, que quan la van arrestar en una pizzeria anés acompanyada de set escortes. Ell va caure el 14 de juliol, ella a finals d’agost. Tots dos van ser detinguts a Colòmbia.

Beatriz Elena es passejava per Colòmbia amb el nom fals de Luz Dary. Ara els tribunals de Nova York l’esperen. Al seu fill qui li prendrà declaració serà el titular del jutjat d’instrucció 18 de Barcelona. n


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.