Societat

Presó per als dos últims acusats del crim de Santaló

Sahid Sánchez Zuluaga i Yader Jair Castro Henao havien fugit a Colòmbia després de participar en l'assassinat de Fèlix Martínez Touriño

La titular del jutjat d’instrucció 18 de Barcelona ha ordenat aquest divendres presó provisional per als dos últims implicats en el crim de Santaló que faltaven per passar a disposició judicial. Sahid Sánchez Zuluaga i Yader Jair Castro Henao van fugir a Colòmbia després de participar en l’assassinat del director del Centre de Convencions de Barcelona, Fèlix Martínez Touriño, comès el febrer del 2009.

Castro va ser detingut a Medellín a mitjans de juliol mentre que Sánchez, cunyat de l’inductor del crim, no va ser arrestat fins a finals de setembre passat a Cartagena de Indias. Tots dos van ser traslladats a una presó colombiana de màxima seguretat, a l’espera de la seva extradició a Catalunya. El 20 d’abril, el govern d’Álvaro Uribe autoritzava el seu lliurament al tribunal que els reclamava.

Els dos sospitosos arribaven finalment dimecres a l'aeroport del Prat i aquest divendres han comparegut davant la magistrada que instrueix el cas, tot i que s'han negat a declarar.

Les investigacions realitzades pels Mossos d’Esquadra van determinar que Sánchez va ser qui va posar en contacte Manuel Moreno Blancas –el subordinat de Martínez Touriño que va encarregar l’assassinat per por de ser acomiadat– amb el sicari que va assassinar la víctima. Sahid Sánchez està casat amb la germana de Moreno i hi té dos fills.

Pel que fa al paper de Yader Jair Castro en la trama, les investigacions l’assenyalen com la persona que va facilitar l’arma al sicari i que el 2 de febrer del 2009 el va ajudar a fugir de l’escena del crim.

Amb l’ingrés a presó dels dos últims implicats en el crim de Santaló, ja són sis els sospitosos entre reixes. A més de Sánchez i Castro, continuen privats de llibertat l’inductor de l’assassinat, Manuel Moreno; la germana d’aquest i parella de Sánchez, María Pilar; el sicari, Jorge Andrés Madrid, i Juan Edgar Tamayo, que va facilitar el vehicle en què es van moure el pistoler i el seu fillastre, Yader Jair Castro.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.