Societat

Interior condecora la jutge del cas Santaló i la que va tancar el Riviera

Els Mossos celebren el Dia de les Esquadres, la seva festa patronal

El conseller d'Interior, Joan Saura, ha condecorat aquest dilluns la jutge que va instruir la investigació del crim del carrer Santaló –un dels assassinats més complexos resolts pels Mossos d'Esquadra–, i la magistrada que, juntament amb els Mossos, va destapar la trama de corrupció vinculada a prostíbuls, que va esquitxar comandaments de la Policia Nacional espanyola.

Saura ha presidit avui per última vegada com a conseller d'Interior, almenys en aquesta legislatura, els actes oficials del Dia de les Esquadres, en què s'han lliurat un total de127 medalles al mèrit policial per reconèixer  la tasca d'agents dels Mossos i d'altres cossos policials, de membres de la judicatura i fiscals i de ciutadans anònims.

En concret, el conseller ha lliurat la medalla al mèrit policial a la titular del jutjat d'instrucció número 18 de Barcelona, Carmen García Martínez, que va dirigir la investigació del crim de Santaló.

El crim es va produir el 9 de febrer de l'any passat i les primeres detencions es van fer a final de juny. Ara ja són a la presó provisionalment els principals responsables de l'assassinat de l'exdirector del Centre de Convencions Internacional de Barcelona, Félix Martínez Touriño, entre ells el subordinat que suposadament va encarregar el crim –que l'havia descobert fent negocis il·legals– i el sicari que el va executar.

Saura també ha condecorat la titular del jutjat d'instrucció número 33 de Barcelona, Elisabeth Castelló, encarregada del cas que va portar al tancament dels prostíbuls Riviera i Saratoga i que va permetre descobrir que hi havia comandaments de la Policia Nacional i responsables municipals presumptament implicats.

Entre els condecorats també hi ha el fiscal anticorrupció a Barcelona, Fernando Bermejo, i representants d'altres cossos policials, com ara el cap dels grups operatius especials de la Policia Nacional espanyola, el cap d'aquest cos al Barcelonès Nord i el cap de la VII Zona de la Guàrdia Civil de Catalunya, Luis Iglesias Martínez.

Saura també ha lliurat medalles al mèrit a sis ciutadans per la seva col·laboració anònima en haver defensat  víctimes d'atracaments i assalts, com ara Fabián R.R. i Arturo Nicolás L.R., que van retenir un individu que  agredia amb una navalla una persona que va rebre 40 punyalades.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.