Reportatge

TARRAGONA (Tarragonès)

Festes de Santa Tecla

Dracs petitons

El drac de Sant Roc compleix 25 anys i la seva reproducció en petit en fa deu. Una doble efemèride que l'entitat celebra organitzant la 28a Mostra de Folklore Viu, que tindrà lloc el dia 25 a la tarda. «Hem pensat que la canalla fa poques sortides i per això dediquem la mostra als dracs petits», explica Antoni Caparrós.

En la mostra hi participaran els dracs petits de Montblanc, Granollers, la Geltrú, Vilafranca del Penedès, Terrassa i els dragolins Xarop, Pomada i Xeringueta de Badalona. Segons Caparrós, «un 40% dels dracs del país ja tenen la seva versió en petit».

El drac de Sant Roc

La peça data de 1985, quan un grup de veïns d'aquest barri va encarregar la bèstia a l'escultor Gabriel Garcia, que el va dissenyar amb una llarguíssima cua. La bèstia treu foc pel cap, les ales i per la cua i la transporta un sol portador. En les sortides del seguici, el drac és la primera bèstia que apareix, rere el Ball de Diables.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.