Societat

Tots els generadors estaran fora dels carrers abans de mitjans de setembre

Els serveis jurídics municipals estan estudiant quines mesures legals es poden emprendre contra la companyia elèctrica

L'Ajuntament de Barcelona ha requerit a Endesa que acceleri la retirada dels més de cent generadors que té a la via pública, començant pels més molestos, de manera que a mitjans de setembre, uns cinc mesos abans del previst, no en quedi cap als carrers de la ciutat.

La previsió, segons l'alcaldessa accidental de Barcelona, Imma Mayol, és que a final d'agost o principi de setembre tots els grups electrògens estiguin apagats i que a mitjans del pròxim mes, sobre el dia 11, s'hagin retirat completament dels carrers.

Mayol, ha anunciat avui en roda de premsa, a més, que els serveis jurídics de l'ajuntament estan estudiant quines mesures legals es poden emprendre contra la companyia elèctrica, tant per la seva responsabilitat en l'apagada com en cas d'incompliment del calendari de retirada de generadors previst pels tècnics municipals.

Aquests grups electrògens, que es van instal·lar després de la gran apagada que va patir Barcelona fa quinze dies, seran traslladats fins a dos "magatzems" habilitats en les àrees del Fòrum i Montjuïc, on estaran fins al mes de febrer vinent, en cas que calgui recórrer-hi per nous problemes de subministrament elèctric, fins que es repari totalment la xarxa.

L'impacte acústic
Mayol ha explicat que l'ajuntament ha instat Fecsa-Endesa a accelerar les connexions a la xarxa dels transformadors que s'estan reparant o substituint, i a retirar els generadors que més impacte acústic i ambiental causen, sempre que es garanteixi el subministrament elèctric.

Als últims dies, i a instàncies del consistori, la companyia ha desconnectat una trentena dels 156 generadors que han arribat a haver-hi a la ciutat per suplir la falta d'energia elèctrica, mentre que avui faran el mateix amb altres quinze i a mitjan de mes amb 36 més.

La data de l'11 de setembre facilitada per la tinenta d'alcalde suposa un avançament de fins a cinc mesos respecte al calendari amb el qual treballa Fecsa-Endesa, que va calcular que els grups electrògens havien d'estar a la via pública fins a final de febrer, quan es preveu que estigui reparada totalment la subestació elèctrica de Maragall i el conjunt de la xarxa.

Prop de Barcelona
Els més de cent generadors retirats seran emmagatzemats a dos solars del Fòrum i Montjuïc, ja que Barcelona continua en una situació de subministrament elèctric "precària", ha dit Mayol.

"En una situació de normalitat ja hauríem ordenat el tancament de tots els grups electrògens per incompliment de l'ordenança municipal", ha afegit Mayol.

Els responsables, al Parlament
El president de Fecsa-Endesa, Manuel Pizarro, el president de Red Eléctrica Española (REE), Luís Atienza, el delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, i els consellers d'Economia i Finances i de Política Territorial i Obres Públiques, Antoni Castells i Joaquim Nadal, compareixeran de manera urgent al Parlament a l'agost després de la petició dels socis del Govern i de CiU i el PP.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.