Política

El Parlament podria convocar el president d'Endesa durant l'agost

El Parlament de Catalunya podria convocar el president d'Endesa, Manuel Pizarro, perquè doni explicacions sobre l'apagada a Barcelona del 23 de juliol

Pizarro, tal com va avançar divendres passat durant la junta d'accionistes d'Endesa, ha comunicat a través d'una carta al president de la cambra legislativa catalana, Ernest Benach, la seva disposició a comparèixer davant el parlament català.

El reglament del Parlament estableix que correspon als grups "sol·licitar, debatre i votar" compareixences d'aquest tipus, i encara que el mes d'agost és inhàbil a efectes de convocar les comissions, existeix la possibilitat de sol·licitar una reunió de la Diputació Permanent si així ho demanen un mínim de dos grups o una cinquena part dels diputats.

Per al·lusions
A l'escrit tramès a Benach, el president d'Endesa explica que, a la sessió del 30 de juliol de la comissió d'economia del Parlament, va ser al·ludit de forma nominal per diversos interventors que van sostenir la conveniència que comparegués públicament.

"Per la meva part -indica Pizarro en el seu escrit-, li manifesto la meva absoluta disposició per comparèixer davant el Parlament, si així ho estima oportú, i donar compte de la política d'inversions de Fecsa i Endesa a Catalunya".

El president de la cambra catalana transmetrà una còpia de la comunicació de Pizarro als portaveus dels sis grups parlamentaris perquè "adoptin les actuacions oportunes".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.