Festes populars i fires

VERDÚ (Urgell)

Bacus, 21a Festa de la Verema i el Vi

En honor de Bacus

L'elaboració del most a la manera tradicional és l'eix al voltant del qual s'estructura aquesta festa, que s'ha convertit també en una finestra oberta a la cultura vitivinícola i a la gastronomia de la comarca. L'acte principal de la festa és la piada, nom amb què es coneix per aquelles contrades l'acció de trepitjar els raïms amb els peus per fer-ne el vi. De piades se'n fan dues: el concurs de piar (dissabte), obert a tothom qui hi vulgui participar, i la gran piada (diumenge al migdia), tancada a la participació popular. En aquesta última hi participen només els membres de l'entitat organitzadora, –l'Associació de Propietaris–, els guanyadors del concurs del dissabte i el piador i la piadora de l'any, una distinció honorífica que s'atorga a dues persones que hagin destacat per les seves activitats a favor de la vila i la seva festa de la verema. Tot l'acte està amenitzat pels grallers de Rocafort i al final es reparteix entre els assistents el most resultant de la piada.

El programa es completa amb una gran varietat d'actes, com ara el concurs de llançament de ceps, la llongonissada, l'esmorzar del veremador (amb arengada, raïm i vi), la fira d'objectes antics, la trobada de col·leccionistes de plaques de cava o la trobada de puntaires.

Durant els dos dies de festa, s'ofereix també als visitants la possibilitat de descobrir els cellers elaboradors de Verdú amb una visita guiada (sortida en grup des del punt d'informació) i de provar els vins de la DO Costers de Segre acompanyats dels millors plats de la zona en la Mostra Gastronòmica Terres de Lleida.

9 i 10 d'octubre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.