Societat

successos

Els joiers denuncien que se senten insegurs

Els Mossos continuen buscant els autors de l'atracament a Barcelona, que va acabar amb un joier mort

Els veïns de la rambla de Guipúscoa continuen consternats pel succés que dissabte al migdia hi va haver a la joieria que fa cantonada amb el carrer Selva de Mar. El propietari, de 61 anys, va morir després que dos individus entressin a l'establiment i l'amenacessin amb un ganivet. “Li havien entrat a robat tres o quatre vegades, però aquest cop ha acabat amb tragèdia”, explica un veí de l'edifici. Els Mossos continuaven buscant ahir els dos agressors, que van fugir de la joieria amb una moto.

L'atracament mortal ha tornat a posar sobre la taula la inseguretat que fa anys que denuncien els joiers. Sense anar més lluny, dimecres passat, el president del Col·legi de Joiers de Catalunya, Damià Matamala, explicava al programa Els matins de Televisió de Catalunya que des del gener fins al setembre d'aquest any hi ha hagut 220 robatoris a joieries a tot Catalunya –representa més de cinc robatoris a la setmana–, mentre que en tot l'any passat n'hi va haver 254. El més alarmant, però, és el nombre d'atracaments violents, que ha augmentat un 89% aquest any respecte al 2009. Per aquest motiu, el gremi ha reclamat en més d'una ocasió que la llei obligui els atracadors condemnats a penes inferiors a cinc anys a compleir tota la pena a la presó, sense gaudir de permisos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.