Societat

meteorologia

Un incendi crema unes 250 hectàrees a la Cerdanya

El vent de ratxes de 40 km/h va dificultar la feina dels bombers, que van poder controlar el foc a la nit

L'onada de calor de Catalunya afluixa, però les temperatures podrien pujar els propers dies

Un incendi forestal va començar a cremar ahir al migdia a la localitat de Ger, a la Cerdanya, on va afectar unes 250 hectàrees de matoll i massa forestal, segons van explicar els Bombers de la Generalitat. Els efectius que lluitaven contra el foc van disposar, durant una estona, de l'ajut de la pluja, però el vent, que va arribar a bufar amb ratxes de fins a 40 quilòmetres per hora, els va dificultar la tasca. Tot i així, cap a les deu de la nit els bombers van anunciar que l'incendi havia entrat sota control i s'espera que en les pròximes hores s'acabi d'apagar del tot.

Però abans d'estar sota control, l'incendi va obligar les autoritats a tancar la piscina municipal, on els bombers es van proveir d'aigua, i desallotjar el refugi de la Feixa de manera preventiva. A la tarda, per precaució, es va confinar, a més, els veïns de Guils a casa seva, si bé a la nit ja es va aixecar l'ordre de confinament. També es va tancar la pista forestal que porta a Meranges i es van evacuar dues persones que eren al llac de Malniu.

Els Bombers de la Generalitat van desplaçar
a la zona divuit mitjans aeris i cinquanta quatre unitats terrestres i van comptar amb la col·laboració dels bombers d'Andorra i l'Estat francès.

L'incendi de Ger es va produir enmig de l'onada de calor que va viure ahir Catalunya, amb temperatures, però, inferiors a les de divendres. Les zones més castigades per l'onada de calor van ser les comarques d'interior, especialment les de l'Ebre i les de Ponent, on els termòmetres es van arribar a enfilar per sobre dels 40 graus centígrads. Aquest va ser el cas d'Organyà, a l'Urgell, on es va assolir una temperatura màxima de 41,4 ºC. També es van registrar puntes molt altes a la Pobla de Segur (40,3 ºC), al Pallars Jus-sà, i Vilanova de Meià (39,7 ºC), a la Noguera. A les terres de l'Ebre, Vinebre va registrar una de les temperatures més altes (38,1 ºC). Per la seva banda, a Horta de Sant Joan, a la Terra Alta, es va arribar als 38,4 ºC.

Les previsions per avui indiquen un descens de les temperatures d'entre 2 ºC i 5 ºC, que es notarà més a l'interior. Tot i això, en alguns punts de Ponent i de l'extrem sud, encara s'arribarà a temperatures extremes. Demà, la calor afluixarà més, però tornarà a pujar en els dies següents. El descens de temperatures va fer que ahir la Generalitat aixequés la prohibició d'accedir a set de les onze serralades que s'havien tancat davant el risc d'incendis causat per l'onada de calor. Tot i això, el govern adverteix que el risc continua sent molt alt i, fins i tot, “puntualment extrem”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona