Societat

“Tots sota taula i amb llibres al cap”

Nou episodi de terratrèmols a la costa de l'Ebre, el més fort dels quals, de 3,7 graus

El moviment es produeix en horari escolar

Els alumnes de l'escola Divina Providència de Vinaròs (Baix Maestrat) van posar en pràctica ahir com han d'actuar en cas de terratrèmol. Però no va ser un simulacre, com havien fet ja altres vegades, sinó que els sismes ahir van coincidir en horari escolar i els xiquets i xiquetes van refugiar-se sota les taules. Van durar només uns segons, però molts van tenir por i a més d'un se li va escapar una llàgrima. “S'han començat a moure les taules i les cadires i un xiquet ha cridat ‘terratrèmol!', llavors ens hem col·locat tots sota les taules i amb llibres al cap”, explicava Javier Carretero, d'11 anys d'edat. L'ensurt va durar poca estona, però al cap d'una hora es va repetir. “La professora ens ha dit que estiguéssim tranquils, però sentíem els alumnes de la classe del costat que feien molt de soroll”, deia Javier. Durant el matí d'ahir van registrar-se dos terratrèmols, de 3,7 i 3,3 graus d'intensitat a l'escala de Richter, mentre que minuts abans de les tres de la tarda se'n va produir un altre, de 2,9 graus.

En cas de terratrèmol Protecció Civil indica que no s'ha de sortir al carrer ja que es podrien desprendre objectes de façanes o balcons, cal situar-se al costat de parets mestres o sota objectes sòlids. “A primera hora del matí teníem educació física i hem practicat què s'ha de fer si el sisme es produïa mentre érem al pati: no córrer, allunyar-nos de cistelles i porteries i seure a terra amb les mans al cap”, relatava Javier amb serenor. I és que la canalla del Baix Maestrat i el Montsià ja comença a habituar-se a conviure amb els moviments de l'escorça terrestre i a l'hora del pati és conversa habitual. “L'altra nit em va caure la raqueta de tennis que tenia al costat del llit pels tremolors”, comenta Javier. La seua mare, Noel Navarro, afegeix que diumenge passat ja van notar cinc terratrèmols seguits. “El problema és que no sabem què passa, quan s'aturaran els sismes i si n'hi pot haver de majors. El mal ja està fet i ara és cosa de la natura”, assenyala Navarro.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SANT JULIÀ DE RAMIS

Els Roca obriran el restaurant de la Fortalesa de Sant Julià el 16 de maig

SANT JULIÀ DE RAMIS
SALT

L’Espai Gironès celebra el 19è aniversari repartint més de 1.200 regals

SALT
CASTELL I PLATJA DA’RO

La primera llavor de la cooperació Guíxols-Vall d’Aro, al mercat laboral

CASTELL I PLATJA D’ARO

Nova càtedra en sostenibilitat a la UPC de Terrassa en col·laboració amb TÜV SÜD

TERRASSA
GIRONA

Uns 900 infants participaran en la 16a edició de la Fira de la Ciència

GIRONA
recerca

Un estudi de la UAB obre la porta a noves teràpies contra el Parkinson

Cerdanyola del Vallès
GIRONA

Més de 700 multes per dificultar l’accés a la via pública en menys de 15 dies

GIRONA
Educació

Famílies de Barcelona reclamen modificar els criteris de preinscripció a I3

Barcelona
administració

Neix una entitat per difondre la història i la cultura de Roses

roses