Societat

El marcador de ‘La Marató' de TV3 ja supera el milió i mig d'euros

Es recapten 1.816.126 euros fins a les cinc de la tarda

El programa més llarg i més solidari de l'any ha començat a les 10 hores per recaptar fons per al finançament de projectes de recerca científica

L'objectiu també és divulgar informació sobre aquest tipus de molèsties que poden provocar la mort

La Marató de TV3 ha re captat 1.816.126 euros fins a les cinc de la tarda, una xifra que anirà creixent al llarg de la tarda i fins a la una de la matinada. Els diners recaptats es destinaran a finançar investigacions de malalties cardíaques.

El programa ha arrencat a les vuit del matí en Catalunya Ràdio amb un especial d'El suplement, que presenta Sílvia Cóppulo, i a les deu ha donat el relleu a TV3.

La primera actualització del marcador s'ha fet poc després de començar, a un quart d'onze del matí, i ja ha reunit 324.579 euros. A la segona actualització, la xifra s'ha enfilat a 814.935 euros. A la tercera, a les 13.37 hores, els presentadors del programa, Mònica Terribas i Quim Masferrer, han anunciat que ja s'havia superat el milió d'euros: 1.148.839 euros.

Nombroses personalitats del món polític i de la cultura col·laboren en aquesta 23a edició de La Marató, entre ells el president de la Generalitat, Artur Mas, la seva dona Helena Rakosnik i diversos membres del govern català, que atendran les trucades dels ciutadans que participin telefònicament per fer donacions.

El programa, a més de recaptar fons per investigar les malalties cardíaques, pretén divulgar informació sobre aquest tipus de molèsties, que provoquen la mort d'una de cada quatre persones a Catalunya i són la primera causa d'ingrés hospitalari.

El conseller de Salut, Boi Ruiz, que ha estat entrevistat a Catalunya Ràdio amb motiu de la Marató, ha aprofitat per fer un advertiment especial a les dones, que, segons ha explicat, acostumen a expressar molt tard els seus símptomes. Ruiz ha destacat que a Catalunya, hi ha 2.700 desfibril·ladors repartits per tot el país amb la voluntat de tenir un territori cardioprotegit.

Durant La Marató d'aquest any, persones malaltes del cor explicaran la seva experiència i altres que havien participat en anteriors edicions dedicades a les malalties cardíaques explicaran quina és la seva situació actual.

La Marató acollirà també actuacions musicals i espectacles i està previst a gairebé 700 pobles i ciutats catalanes més de 2.000 activitats per recaptar fons.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia