Societat

Protecció Civil demana precaució per fort vent al Pirineu i prepirineu i per l'estat de la mar a l'Empordà i la Selva

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu que es podrà superar ratxes de 90km/h

La Generalitat activa la prealerta del pla Inuncat per fort onatge

Protecció Civil de la Generalitat demana extremar les precaucions per la previsió de fort vent a partir d'aquest diumenge al migdia i fins la matinada de dilluns a les comarques del Pirineu i Prepirineu.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya bufarà vent de component Nord i Est i es podrà superar en alguns casos els 90 km/h. A les comarques de Pirineu la superació del llindar dels 90 km/h es podrà donar en cotes altes.

Les comarques afectades per la previsió són: Alt Empordà, Garrotxa, Ripollès, Cerdanya, Berguedà, Alt Urgell, Solsonès, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Alta Ribagorça i Val d'Aran.

Es demana tenir precaució en la conducció i en les activitats a l'exterior en les hores i llocs on bufi amb força. A més, la situació de fort vent farà que la sensació de fred augmenti molt.

També en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya Protecció Civil ha emès una prealerta del Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya Inuncat per l'estat de la mar. Es preveuen onades superiors a 2'5 metres (maregassa), que a les comarques de l'Alt Empordà i Baix Empordà i La Selva, a partir de la propera mitjanit fins dilluns a migdia.

Durant l'episodi, es preveu mar de fons del nord. Les alçades màximes s'assoliran al nord del Cap de Creus i el Cap de Begur. Es demana extremar les precaucions en activitats professionals i recreatives en les zones afectades en els moments de més mala mar.

D'altra banda ja ha finalitzat la situació de prealerta del pl allaucat, ja que el risc ha disminuït, però es demana mantenir la precaució.

També ha acabat la situació de fort descens de les temperatures.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia