Administracions

Morella denúncia la falta de mig milió d'euros de la Generalitat per a la residència de la localitat

L'alcalde assenyala que aquest fet és una mostra més de mala gestió del govern valencià en l'aplicació del nou sistema en els serveis socials i exigeix la correcció immediata

L'alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i la regidora de benestar social, Malú Blasco, han mantingut una reunió amb la direcció de la residència Sant Joan Baptista de la localitat, després adonar-se que amb els pressupostos de la Generalitat de 2015 es generaria un dèficit per al centre residencial de mig milió d'euros.

Això es deu a que s'ha pressupostat la mateixa quantitat que el 2014 i no s'ha tingut en compte l'aportació dels usuaris, que a partir l'1 de gener cobrarà l'administració autonòmica. D'aquesta manera, la consignació és de 800.000 euros, en compte de 1,3 milions d'euros.

El primer edil morellà va participar fa uns dies en una reunió a Les Corts amb diputats del Grup Socialista, alcaldes i empreses gestores de centres relacionats amb els serveis socials. Arran d'aquestes trobades, es va detectar la manca de pressupost per a la residència i el responsable de benestar social d'aquest grup, José Manuel Sanchez, va traslladar el fet a la Conselleria de Benestar Social.

Rhamsés Ripollés també ha enviat una carta a la consellera, per exigir-li l'adopció de les mesures necessàries per assignar la quantitat corresponent a la residència i per mostrar la preocupació de l'Ajuntament de Morella per aquest nou sistema de gestió que va a implantar la Generalitat.

Aquesta mesura no es veu amb bons ulls des de Morella, ja que el consistori i les germanes de la Consolació deixarien d'ingressar la part dels usuaris del Centre de Dia i la residència, respectivament, i la Generalitat, administració que acumula grans deutes i retards en els pagaments especialment de la part subvencionada dels serveis socials, la que hauria d'abonar-la.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona