Administracions

Les patronals volen unificar el Vallès en una comarca

El president de Cecot i de la plataforma Fem Vallès defensa la proposta per tenir una sola veu per millorar la qualitat de vida i corregir mancances

La vicepresidenta Ortega, disposada a parlar-ne

Les patronals vallesanes agrupades des del març del 2011 en la plataforma Fem Vallès, liderada per la terrassenca Cecot i acompanyada des dels inicis pel Consell Intersectorial d'Empresaris (Ciesc) de Sabadell i la Unió Empresària Intersectorial (UEI), amb seu a Granollers, i Via Vallès, van proposar ahir la unificació del Vallès Oriental i Occidental en una única comarca per millorar la qualitat de vida d'“un territori important i econòmicament transcendent”, segons paraules del president de la plataforma i de la Cecot, Antoni Abad. La nova regió s'anomenaria Àrea Vallès i es constituiria a partir de la fusió dels dos consells comarcals. Abad va presentar la iniciativa ahir al Consell d'Alcaldes del Vallès Oriental, que es van mostrar disposats a parlar-ne amb tranquil·litat.

La vicepresidenta del govern, Joana Ortega, es va mostrar “oberta” a tractar la proposta, ja que és partidària d'aquells plantejaments que pretenen “atansar més la realitat territorial”. Amb tot, va emplaçar la Cecot a plantejar la iniciativa en el transcurs d'una trobada que “en un parell de setmanes” ha de mantenir amb el govern i representants dels grups parlamentaris. La vicepresidenta va recordar per tirar endavant una proposta com aquesta cal que hi hagi “consens” al respecte i va reclamar als grups que facin “un esforç especial” per desencallar la llei de règims locals, que fa un any i set mesos que està en tràmit parlamentari. La número dos del govern confia que la norma, que redefinirà les competències de les administracions locals i donarà resposta a “realitats territorials” com la plantejada per Fem Vallès, es pugui aprovar en el tram final de d'aquesta legislatura.

Cal agilitzar l'aprovació de la llei de règims locals per donar resposta a realitats territorials
Joana Ortega
Vicepresidenta del Govern
Les dues comarques són fortaleses econòmiques evidents i seria important tenir una única visió
Antoni Abad
President de Fem Vallès i CecoT


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia