Medi ambient

S'estrena una ruta que uneix els pobles d'Aiguamúrcia, el Montmell i Querol

Una caminada popular recorrerà els tres termes municipals el proper 26 de març

Els consells comarcals de l'Alt Camp i el Baix Penedès, els ajuntaments del Montmell i Querol i l'Agrupació d'Agricultors del Pla de Manlleu han signat el conveni del Senyoriu de Selma i les Valls de Marmellar, amb l'objectiu d'aprofitar l'atractiu natural, patrimonial i turístic que ofereix aquesta zona de les comarques de l'Alt Camp i el Baix Penedès, que inclou tres municipis –Aiguamúrcia, el Montmell i Querol–, i que té unes característiques comunes i diferenciades del seu entorn. Aquesta col·laboració es concreta amb la creació de la marca turística del Senyoriu de Selma i les Valls de Marmellar.

Aquest conveni és fruit d'un treball començat l'any 2009 a través de la col·laboració dels dos consells comarcals, els dos ajuntaments i l'agrupació, amb trobades puntuals amb l'objectiu d'impulsar en el futur la promoció d'aquesta zona geogràfica mitjançant la millora de camins i la senyalització de monuments; l'edició de material promocional; l'organització d'activitats, i la participació en fires i mostres turístiques.

El conveni del Senyoriu de Selma i les Valls de Marmellar el van signar Carme Mansilla, presidenta del Consell Comarcal de l'Alt Camp; Jordi Sánchez, president del Consell Comarcal del Baix Penedès; Imma Costa, alcaldessa del Montmell; Miguel Uroz, alcalde de Querol, i Francesc Figueras, de l'Agrupació d'Agricultors del Pla de Manlleu.

La presidenta del Consell Comarcal de l'Alt Camp, Carme Mansilla, va destacar que el conveni neix de la iniciativa dels privats però que les administracions hi han donat suport. “Aquest és el model a seguir, que, com hem vist amb aquest conveni, dóna fruits positius. A més, també és important que amb aquest conveni superem les fronteres de les comarques per potenciar un territori”, va afirmar Mansilla.

Caminada popular

La primera activitat que organitza el Senyoriu de Selma i les Valls de Marmellar és una caminada popular que es portarà a terme el dissabte 26, a dos quarts de nou del matí. La caminada sortirà d'Aiguaviva (el Montmell), passarà per Selma (Aiguamúrcia), la Portella (Querol), el Pla de Manlleu (Aiguamúrcia) i acabarà novament a Aiguaviva. S'ha dissenyat un recorregut més curt, que passarà per Aiguaviva, Selma, el Pla de Manlleu i Aiguaviva, on es tornaran a trobar els dos grups.

A Selma tots dos grups –el del recorregut llarg i el del curt– hi esmorzaran i, des d'allí, se separaran. El recorregut curt està previst que duri entre dues i tres hores i el recorregut llarg, entre cinc i sis hores. En la caminada hi col·laborarà l'associació excursionista Kampi Qui Pugui, del Montmell. Les inscripcions es poden fer omplint una butlleta que trobareu en els tríptics informatius que cal recollir als ajuntaments o als webs del Consell Comarcal de l'Alt Camp i el Baix Penedès i els Ajuntaments de Querol i el Montmell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona