Medi ambient

Ares dels Oms restaura els seus horts tapiats

La primera cessió ha estat procurada pel rector d ela parròquia i d'ací a maig hi haurà més signatures de custòdia

A Ares dels Oms, es recuperaran els antics horts tapiats dels moros, actualment deixats a l'oblit en la seua major part, gràcies a aquest nou concepte de protecció, que té el seu origen als Estats Units d'Amèrica i que en l'actualitat, ja interessa una vintena d'associacions que es troben aglutinades sota el paraigua general d'Avinença i gestionen més de 6.000 hectàrees al País Valencià.

El primer pas d'aquesta recuperació dels horts, ha estat pegat pel rector de la parròquia, qui ha posat a disposició d'un jove llaurador tenedor, la gestió dels dos horts de propietat eclesial. D'ací als primers dies de maig, la Fundació l'Om troba que es podran custodiar una desena d'aquestes explotacions genuïnes d'aquesta vila.

El cap de setmana, ha estat l'excusa necessària perquè l'Avinença convoqués grups, associacions i entitats de la comarca dels Serrans a la localitat d'Ares dels Oms, a fi d'explicar el que suposa la Custòdia del Territori.

Es tracta d'una eina que sorgeix de la maduresa política dels pobles i des de la societat organitzada, per poder recuperar territori, patrimoni o biodiversitat.

Aquesta ferramenta, suposa una nova concepció del territori vist des de la globalitat i que camina en paral·lel a l'actuació de l'administració.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.