Infraestructures i serveis

trànsit

infraestructures

Calldetenes ja percep la millora del trànsit al centre

En el primer dia laboral amb la variant en funcionament ja es va notar una important reducció del nombre de vehicles per l'interior del nucli urbà

El pas més immediat és polir la senyalització

Menys vehicles i més tranquil·litat a la zona del carrer Gran i l'avinguda Pau Casals. Aquestes són les principals sensacions un cop superada la primera jornada laboral amb la nova variant de Calldetenes en funcionament. Això sí, al llarg del matí encara es va poder veure algun camió de gran tonatge despistat que passava per l'interior del nucli urbà: “En general, es percep la millora. S'ha notat en el primer dia feiner i també durant el diumenge, quan el pas dels camions era molt notori”, remarca l'alcalde Marc Verdaguer, conscient que el diumenge és un dia important a Calldetenes, ja que el mercat setmanal que es fa al matí reuneix molta gent al centre.

Convertir-ho en hàbit

Tot i que la majoria de camions passava per la variant, ahir encara es podia veure algun vehicle de gran tonatge passant pel mig de Calldetenes: “Són els primers dies i encara hi ha desconeixement. Aquestes properes setmanes s'ha de millorar la senyalització. En la part venint de Vic ja hi ha un cartell que prohibeix el pas de camions pel centre, però a la rotonda del cantó de Sant Julià, encara no. Els Mossos també fan campanyes informatives i aquest diumenge mateix advertien i explicaven la novetat als camioners”, diu Verdaguer, que també apuntava que volen deixar un temps prudencial perquè tothom s'adapti a la nova situació però que, en el cas que es detectin camions que continuen passant reiteradament pel centre, s'haurà de sancionar.

La variant canviarà la mobilitat al poble, i un cop es tinguin dades de la circulació es podrà retocar i millorar l'avantprojecte per pacificar el nucli urbà que ha redactat la Diputació de Barcelona.

LA FRASE

La millora del nucli urbà s'haurà de presentar a la gent aviat i treballar-ho entre tots plegats
Marc Verdaguer
Alcalde de calldetenes

El procés de participació, a l'octubre

Un cop oberta la variant, cal engegar el projecte per rehabilitar el centre de Calldetenes. l'Ajuntament ja té un avantprojecte redactat per la Diputació, ja que aquesta institució encara és propietària de la carretera que parteix el municipi: “Amb el temps ens passaran la titularitat, però ara estan implicats en la pacificació d'aquesta zona”, explica Verdaguer. De cara a l'octubre es farà una presentació als veïns de les idees que hi ha sobre la taula, i la intenció és que la població hi faci més aportacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona