Serveis

Vinculen la gastronomia amb el turisme a la Selva

El biòleg Evarist March du excursionistes a tastar plantes i flors amb el seu negoci

Assessora El Celler de Can Roca: “La cuina representa el territori”

El Consell Comarcal de la Selva, mitjançant l'associació de Turisme de la Selva, va organitzar ahir a Caldes de Malavella el tercer fòrum turístic. La vinculació de la gastronomia i el turisme va servir perquè hi intervingués el biòleg Evarist March, que té un negoci d'ecoturisme a Arbúcies. A més, March fa d'assessor per a El Celler de Can Roca de Girona des de fa més de tres anys.

March va ser un dels ponents de la segona part del fòrum d'ahir. És biòleg i fundador de l'empresa Naturalwalks, d'Arbúcies, amb la qual ensenyen “la natura com a element bàsic per mostrar la cultura, la història i el paisatge”, va explicar a la tarda.

Melmelades i cervesa

També hi van exposar la seva experiència Mas Mercè (Siurana d'Empordà), que té una granja d'ovelles i produeix productes agroalimentaris; la Confraria de la Ratafia de Santa Coloma; la Fundació Emys de Riudarenes, que fa melmelades ecològiques, i l'empresa Atri, Cultura i Patrimoni, que en la visita guiada a Sant Iscle ha inclòs la visita a un espai on s'elabora cervesa artesana a Vidreres.

LA FRASE

Ensenyem com és casa nostra tastant plantes i flors i duent la gent a anar a buscar bolets
Evarist March
naturalwalks

Catalunya, regió europea del 2016

En la jornada d'ahir al balneari Vichy Catalán de Caldes hi va intervenir Blanca Cros, cap de projectes europeus i relacions internacionals de l'Agència Catalana de Turisme. Cros va recordar que fa uns mesos Catalunya va ser distingida com a regió europea de gastronomia del 2016, i que el govern prepara activitats. Cros va assenyalar que, amb la col·laboració d'El Celler de Can Roca, el govern organitzarà una exposició itinerant sobre gastronomia. Precisament Josep Roca, el sommelier del restaurant gironí, que té tres estrelles Michelin, va fer la ponència marc La gastronomia i el turisme.

La Diputació de Girona, representada per Anna Vendrell, va exposar què vol ser el club d'enoturisme, amb el qual ofereixen conèixer la Costa Brava a través dels vins. En un vídeo promocional amb el logo de la DO Empordà, hi apareixen el mateix Roca i dos turistes provant raïms i visitant unes vinyes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona