Serveis

Pineda reobre l'expedient contra el Consell Comarcal

L'Ajuntament denuncia que les deficiències en el servei de recollida selectiva no s'han resolt un any després

L'administració li recorda que la nova empresa gestora es posarà en marxar al març

Pineda ha tret del calaix l'expedient administratiu que va obrir ara fa un any al Consell Comarcal del Maresme per greus deficiències en el servei de la recollida selectiva de la brossa. En aquell moment, el consistori denunciava que l'empresa Simmar, depenent de l'administració comarcal, no complia des de feia temps amb els compromisos del contracte que incloïen, entre d'altres, el manteniment dels contenidors de les diferents fraccions i la seva substitució en cas que es fessin malbé. El Consell Comarcal va aconseguir aturar l'expedient amb la promesa d'una millora del servei tan bon punt es posés en marxa la nova empresa mixta que incorporava a la recollida selectiva, la neteja viària i la de platges i que havia de ser “imminent”. Dotze mesos després, l'Ajuntament es lamenta que no hi ha hagut “cap canvi” respecte a la situació de fa un any. El regidor de Medi Ambient, Jordi Masnou (PSC), explica que ja s'ha cursat una nova carta de queixa a l'administració comarcal. “Entenem que hi ha hagut un marge de temps suficient perquè es comencés a actuar”, insisteix, i hi afegeix: “Hem esperat un any a veure millores, i aquestes no han arribat.” Masnou valora com a positiva l'entrada en funcionament de la nova empresa mixta del Consell Comarcal però destaca que “hi havia uns compromisos per part de l'administració competent i no s'han acomplert, malgrat que ens van assegurar que sí”. Pineda té repartits en el terme municipal un total 195 contenidors de les tres fraccions – 67 d'envasos i plàstic, 66 de paper i 62 de vidre– i anualment hi destina més de 80.00 euros al servei de recollida selectiva que manté amb l'ens comarcal des del 1998.

Fonts del Consell Comarcal van assenyalar ahir que no havien rebut la carta de l'Ajuntament de Pineda i van confirmar que la nova empresa, batejada com a Resmar i amb una participació del 51% de les accions de la firma Cespa, estarà en funcionament el proper mes de març.

LA FRASE

Hem esperat un any a veure millores en la recollida selectiva, i aquestes no han arribat
Jordi Masnou (PSC)
REGIDOR DE MEDI AMBIENT DE L'AJUNTAMENT DE PINEDA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona