Entitats i veïns de Santa Maria de Palautordera fan pinya contra el pla d'ordenació urbanística

Qüestionen el creixement urbanístic previst i denuncien errors en el seu redactat

Coincidint amb l'aplec del Remei, la festa major de Santa Maria de Palautordera, les entitats han distribuït per establiments del municipi uns fulletons en què conviden els veïns a una reunió informativa, dimarts que ve, per explicar les irregularitats detectades. Encarregat a un estudi d'arquitectura que també ha redactat el POUM de Manlleu i els veïns han detectat com el redactat dels dos plans, coincideix lletra per lletra en desenes de pàgines, i això ha provocat –expliquen els veïns– que s'utilitzin paraules com ara «eixample» o «barri vell», que a Santa Maria no es fan servir, «amb l'agreujant que el pressupost de Manlleu és de 120.000 euros, just la meitat que el de Palau, de 240.000 euros», afirma la plataforma en un comunicat. A més, però, els veïns expliquen que hi ha diverses inconcrecions arreu del text, com ara el nombre total d'habitatges que es poden construir, ja que es parla de 1.367 o 1.365, o pel que fa al nombre d'habitatges que actualment hi ha a la població. En aquest sentit, els veïns demanen que es concreti aquesta xifra, quants habitatges hi ha buits, no venuts o en fase de construcció. El creixement urbanístic previst és un dels punts claus de les al·legacions dels veïns i un dels exemples detallats és el cas de la urbanització al costat de l'ermita del Remei. El pla parcial que afecta aquesta zona comprèn un màxim de 89 habitatges i l'obtenció de sòl públic per a zones verdes, però segons es denuncia des de la plataforma, actualment el pla general ja ho té catalogat com a zona verda i «el que passa és que se'n perd en comptes de guanyar-ne». La plataforma també al·legarà que no exigeix un catàleg de béns per protegir i que alguns dels traçats viaris que es projecten poden afectar el patrimoni del poble, masies i zones agrícoles. Els veïns també denuncien que no existeix un pla de mobilitat que resolgui, per exemple, l'accés a l'estació. En un comunicat, els veïns també critiquen que el POUM «ignora el problema de l'abocador, mentre que proposa una variant que esquartera la zona agrícola de Riusec i el barri de Moixerigues –que quedarà enclotat– obviant altres traçats amb menys impacte social i ambiental». Així mateix, critiquen que es preveu la creació d'una zona comercial nova «tipus bulevard.»

La plataforma, que es reuneix des de fa uns dies, està constituïda per les entitats Món amb Seny, l'associació cultural Frederica Montseny, l'ateneu popular l'Esbarzer, la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny i el col·lectiu LaSal, així com, també, veïns del Pla de Can Sala, el Remei, del casc urbà, Moixerigues/ Riu Sec i diferents propietaris de masies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona