Es concedeix la injecció de 500.000 euros al nou projecte de museïtzació de les coves de l'Espluga

La renovació de l'espai museogràfic es reactiva amb la millora dels continguts

La cova de la Font Major de l'Espluga, un dels recursos turístics més importants al municipi –amb més de 55.000 visites l'any–, es beneficiarà, finalment, de l'ajut econòmic de 500.000 euros, aprovat el mes de novembre passat pel govern estatal inclòs dins el pressupost general de l'Estat. La direcció general de Belles Arts ha donat fa poc el seu vistiplau a la dotació econòmica que es destinarà a impulsar la renovació de l'espai museogràfic, i ha destacat la millora del discurs de l'interior de les coves prehistòriques del municipi. En aquest sentit, la cova de la Vila presenta continguts que fan referència a la formació de l'univers i que ocupa l'espai del paleolític. La idea, segons ha explicat el gerent de les coves, Florenci Romeu, «és que en aquest primer tram del recorregut, el discurs sigui de sensacions» i en la segona part de la cova de la Font Major, en què s'endinsa el visitant en el període neolític fins a la romanització, «sigui més didàctica».

L'aprovació del finançament inclou la redacció de l'avantprojecte, en què especialistes museogràfics, segons Romeu, «determinaran com s'ha d'interpretar aquest nou discurs». Un cop redactat el projecte executiu es tramitarà l'adjudicació de les obres de museïtzació, que, segons les previsions inicials, haurien d'estar enllestides abans de final d'any, per la qual cosa «es demanarà una pròrroga».

Petit poblat neolític

C.g

Annex a les noves instal·lacions de la recepció de les coves es troba el solar del futur campament neolític, l'adequació del qual s'endegarà en breu, dins el projecte de condicionament de la zona verda del Freginal que impulsa la llei de barris. La part que correspon a la construcció de les cabanes i ordenació de l'espai del petit poblat neolític és la que s'inclou dins el projecte de museïtzació de les coves finançades pel Ministeri de Cultura i que dotarà l'exterior d'un nou espai d'interpretació del neolític.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.