El centre d'estudis Alfons el Vell edita un inventari de camins de muntanya
La Safor és mar i platja, món rural i centre comercial, festes i gastronomia, els grans clàssics del segle XV i la família Borja, però també muntanyes, valls, rius, boscos, barrancs, fonts, marjals, vies verdes, castells, monestirs, aqüeductes, coves i avencs, amb un nexe comú: una xarxa de sendes de muntanya i de pistes forestals que demanen ser explorades i que condueixen a tota mena de tresors naturals a un tir de pedra.
Així és com s'anomena el llibre editat pel Centre d'estudis Comarcals Alfons el Vell: A un tir de pedra. Una guia perfecta per facilitar l'arribada a les joies recòndites que s'amaguen a les serres saforenques, amb l'objectiu de fer incrementar els lectors, l'estima pel paisatge de la Safor.
Moltes zones de les que apareixen al llibre han escapat miraculosament de la màquina destructora que ha suposat l'allau d'urbanitzacions i de projectes faraònics, que afortunadament no han arribat a poder veure la llum.
Es tracta de projectes que han quedat latents i és per això que, aquest inventari, procura fer públic i mostrar el patrimoni més viu, la muntanya saforenca, perquè amb l'estima que generarà es referme una opció més forta i més potent, capaç d'aturar la destrucció contínua dels bells paratges de la comarca.
Notícies de ...
- Gandia
- Ador
- Alfauir
- Almisera
- Almoines
- L'Alqueria de la Comtessa
- Barx
- Bellreguard
- Beniarjó
- Benifairó de la Valldigna
- Beniflà
- Benirredrà
- Castellonet de la Conquesta
- Daimús
- La Font d'en Carròs
- Guardamar de la Safor
- Xeraco
- Xeresa
- Llocnou de Sant Jeroni
- Miramar
- Oliva
- Palma de Gandia
- Palmera
- Potries
- Rafelcofer
- Real de Gandia
- Ròtova
- Simat de la Valldigna
- Tavernes de la Valldigna