cultura

Emetre l'odi des de les ones a Ruanda

El nom de la companyia ja diu prou del seu interès a denunciar els vicis del món d'avui: International Institute of Political Murder (IIMP). L'impulsor del grup és Milo Rau (Berna, 1977), un dramaturg i guionista de cinema que també es dedica a l'ensenyament i a escriure assaigs. En aquest sentit, Hate radio (2011), que arriba al Grec just abans que se'n faci una presentació al festival d'Avinyó, explica el mecanisme d'incitació a la violència que va provocar el genocidi a Ruanda del 1994. Van morir prop d'un milió de persones entre tutsis i hutus moderats.

El director del Festival Grec, Ramon Simó, va destacar dilluns passat la macabra estratègia d'aquest gènere de programa que barreja els continguts convencionals (notícies internacionals, música variada i informació esportiva) amb la incitació al genocidi, tot convidant que els oients ataquessin o impedissin l'ajuda de la minoria tutsi a través de la Ràdio dels 1.000 turons. Simó va insinuar que també l'han provat, fins i tot, moviments occidentals com el Tea Party.

La IIMP és una companyia molt particular, que no renuncia per a res a ser una arma política. Presenta espectacles en què intenta representar allò que la comunitat internacional n'ha sentit parlar. A l'escena permet “que es pugui veure i viure”. Altres casos que ha volgut retratar la companyia amb aquest nou format de teatre document és l'execució dels Ceaucescu a Romania i el recent judici a les cantants de Pussy Riot, a Moscou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
llibre

Pere Portabella, reflectit en els seus escrits

barcelona

La nova psicodèlia catalana

Girona
música

Brittain Ashford obrirà el 5è A Peu de Carrer de l’Ateneu 24 de Juny

girona
MÚSICA

El Palau de la Música recorda Juli Garreta i convida Raquel García-Tomás

BARCELONA
Música

L’Empordà Music Festival creix

LA BISBAL D’EMPORDÀ
Cultura

Mor Frank Stella, reconegut pel seu art abstracte i precursor del minimalisme

efemèrides

El Govern commemorarà els centenaris d’Oriol Bohigas i Francesc Candel

barcelona
TEATRE

‘Burro’ reescriu la humanitat amb la mirada de l’animal del camp

BARCELONA
MÚSICA

El Sónar es farà tot a l’Hospitalet de Llobregat a partir del 2026

BARCELONA