Economia

Només el PSC i ICV recolzen el repartiment de la terminal

Decepció pel Prat

Només les institucions governades pels socialistes van donar suport a la decisió d'AENA respecte a la nova terminal de l'aeroport de Barcelona. La resta de partits, excepte ICV, van criticar la decisió amb més o menys duresa. Amb la mateixa poca fe de qui en el moment de fer un regal diu que es pot tornar, el món empresarial va preferir destacar la "provisionalitat" i la "revocabilitat" de la decisió.
El govern es va mostrar "satisfet" a través del conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, que va assegurar que AENA "en bona mesura" ha assumit les seves expectatives. Amb tot, Nadal també va destacar el caràcter "revocable" de l'assignació, cosa que, segons ell, farà possibles "més vols intercontinentals".

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, va aplaudir la decisió, que va qualificar de "racional", però també va posar èmfasi en la "flexibilitat i la reversibilitat" del procés. Amb tot, Hereu sí que va reconèixer que la creació de nous vols intercontinentals "no serà immediata". Com no podia ser d'altra manera, la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, va declarar que l'assignació "és la millor" que podia donar-se.

Crítiques
Amb les opinions del partit que governa a Barcelona, Catalunya i Espanya es van acabar les valoracions positives. Des de CiU, Josep Antoni Duran Lleida va assegurar que "Zapatero incompleix la seva paraula un cop més", perquè la resolució "impedeix que el Prat sigui internacional". Per Duran, atorgar a Iberia la nova terminal "és el pitjor que es podia fer", perquè aquesta companyia no aposta pel tràfic internacional des del Prat.

En això hi va coincidir el president del grup d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, que, a més, va vaticinar que amb aquesta estructura l'aeroport es col·lapsarà en tres anys. El portaveu d'ERC al Parlament, Joan Ridao, també va afirmar que "l'únic positiu és que és reversible". Des del PP, el president del grup municipal de Barcelona, Alberto Fernández, va reclamar que el consistori es posicioni contra l'adjudicació.

La patronal Foment del Treball va valorar sobretot "el caràcter provisional" que té aquesta assignació, tal com va fer el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, per qui la decisió "és equilibrada" i queda oberta.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Claus per a un entorn familiar cibersegur

unió europea

Brussel·les expedienta l’Estat francès pel seu dèficit pressupostari

barcelona
Economia

El creixement de l’economia catalana quintuplica el de la zona euro el 2023

barcelona

Amazon busca 150 persones per al centre logístic del Far d’Empordà

EL FAR D’EMPORDÀ
empreses

Nvidia supera a Microsoft i es converteix en l’empresa més valuosa del món

barcelona
Economia

Més d’un milió de creueristes desembarquen a Barcelona de gener a maig

Barcelona
economia

Bones perspectives del sector turístic de Lleida per aquest estiu

Lleida
Unió Europea

L’Eurostat confirma l’alça de la inflació a la zona euro fins al 2,6% al maig

Barcelona

Ecosol va contractar 126 persones en risc d’exclusió social durant el 2023

GIRONA