Economia

L'hangar d'Iberia al Prat funcionarà l'any 2009

La infraestructura tindrà una superfície de 12.600 m2 i farà manteniment pesant d'avions de més de cent passatgers

L'hangar de manteniment d'Iberia al Prat serà una realitat el gener del 2009, segons va assegurar ahir el director general de Manteniment i Enginyeria de l'aerolínia espanyola, Manuel López Aguilar: "La primera pedra la posarem aquest any, a finals del 2008 farem el rodatge de l'hangar i l'1 de gener del 2009 estarà en funcionament".
El directiu d'Iberia va destacar, en la presentació del projecte, el "benefici indubtable" de l'hangar per a l'aeroport, ja que "ofereix més serveis i facilitats a les aerolínies" i pot ser un incentiu perquè viatgin al Prat. I és que l'hangar no servirà únicament per al manteniment dels avions d'Iberia, sinó també per al centenar de clients d'Iberia Mantenimiento.

De Madrid a Barcelona
El president d'Iberia, Fernando Conte, i el delegat de l'Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), Manuel Royes, van firmar ahir l'acord de creació de la societat que es farà càrrec del projecte, que està participada al 75% per l'aerolínia i al 25% pel CZFB i que invertirà 24 milions d'euros en la construcció de l'hangar al costat de les actuals terminals del Prat.

La infraestructura tindrà una superfície de 12.600 metres quadrats i farà manteniment pesant d'avions de més de cent passatgers. En total, com ha explicat Royes, a l'hangar hi caben quatre avions de dimensions estàndard o dos de grans, tot i que se'n poden arribar a allotjar vuit. Iberia Mantenimiento tindrà la concessió de l'hangar per als propers trenta anys i espera facturar uns 20 milions d'euros gràcies a aquesta infraestructura, que ocuparà uns 200 treballadors directes.

Iberia disposa de sis hangars a Madrid i un altre a Palma, però el manteniment de tipus C, que es fa als avions cada 18 mesos i que requereix entre 3.000 i 5.000 hores de feina, es farà només a Barcelona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.