Economia

Els treballadors de Nissan es tornen a manifestar a Barcelona contra l'ERO

Laboral

Unes 2.000 persones s'han manifestat aquest matí a Barcelona per protestar contra l'expedient de regulació d'ocupació que ha d'afectar 1.680 empleats de les plantes de Nissan, i que suposa reduir el 37,5% de la plantilla. La plantilla ha radicalitzat la seva protesta llançant ampolles, pedres, ous, bengales, llaunes i tanques metàl·liques contra la seu comercial de la multinacional nipona, a la plaça Cerdà.

La protesta ha començat a les onze del matí, quan els treballadors de Nissan s'han concentrat a la Gran Via de Barcelona i han marxat des de la plaça Espanya fins a la plaça Cerdà, davant les oficines de la multinacional japonesa. Ahir van tallar la ronda Litoral i demà preveuen concentrar-se davant el Parlament.

El membre del comitè d'empresa de Nissan Jordi Carmona ha reiterat la necessitat de retirar l'expedient de regulació, que considera un xantatge, abans de negociar. També ha exigit un pla industrial de càrrega de treball que asseguri la continuïtat de la planta i ha qualificat de "pràctiques franquistes" l'amenaça de Nissan de tancar l'empresa en un futur pròxim si no s'aprova l'ERO.

Precisament, avui s'obre un període de negociacions entre la direcció de l'empresa i els sindicats amb la mediació del departament de Treball, que pot allargar-se fins a 45 dies. Si no hi ha acord, Treball haurà de decidir si aprova els plans de Nissan per, segons diuen, redimensionar la seva planta i fer-la més competitiva amb els acomiadaments.

Nissan ha presentat oficialment un expedient de regulació d'ocupació (ERO) per fer fora 1.288 empleats abans de finals d'any. A mitjans del 2009 en farà un altre per rescindir 392 contractes més. En total, acomiadarà 1.680 persones, que suposen gairebé el 40% de la plantilla.

Informats
Segons ha explicat el secretari general de CCOO a Nissan de la Zona Franca, Raül López, ja els constava que l'empresa tenia la intenció de portar a terme els acomiadaments en dues fases.

Mitjançant un comunicat, Nissan ha afirmat que la companyia "s'ha d'assegurar la competitivitat per arribar al 2010 en la millor posició possible per optar a l'adjudicació de nous models. Amb aquest objectiu, la companyia ha de prendre la difícil decisió de reduir en 1.680 el nombre de posicions de la seva planta de Barcelona des d'ara fins al setembre del 2009".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La Cuina de l’Empordanet presenta la seva nova guia de restaurants

begur

El Vívid, el mes de l’enoturisme a la Costa Brava, tanca amb el 89 % d’ocupació

girona

Acord de col·laboració entre la Cambra i CaixaBank

girona
GIRONA

La demarcació tanca el mes d’abril amb rècord històric d’ocupació

GIRONA
Economia

Rècord d’ocupació a l’abril a Catalunya amb 3,76 milions d’afiliats

barcelona
economia

El PIB de Barcelona supera per primera vegada els 100.000 milions

Barcelona

Les empreses d’ambulàncies s'enfronten al concurs més important

Barcelona
Javier Peña,
director de l’Escola Universitària de Disseny Elisava

“El disseny ha de posar l’usuari al centre, i aquest és avui el planeta”

Barcelona
Jaume Vilanova
President delegat del Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya a Girona

“Amb un gestor administratiu el resultat obtingut serà el més beneficiós possible per al contribuent”