Economia

Nissan manté l'ERO però es compromet amb Montilla a buscar "projectes de futur" per a les plantes catalanes

El president de Nissan Motor Company, Carlos Ghosn, s'ha compromès davant Montilla a "concretar projectes industrials de futur" per a les dues plantes de la firma a Catalunya, amb 4.479 empleats, segons un comunicat del govern català.

El president de la Generalitat i el president de Nissan s’han reunit aquesta tarda a París, ciutat a la qual ha volat Montilla amb urgència per parlar de la crisi de l'empresa mentre els treballadors afectats pels acomiadaments imminents tallaven la ronda Litoral en una manifestació.

Tot i que no ha aconseguit que la firma es replantegi l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) en preparació, que afecta 1.680 empleats.

Segons fonts de Presidència, Montilla i Ghosn han coincidit que aquests projectes de futur "s’han de fonamentar en la competitivitat de les plantes catalanes" i han acordat "obrir ponts de diàleg i col·laboració" perquè les plantes catalanes, situades a la Zona Franca i Montcada i Reixac, continuïn sent de les més eficients de la companyia.

També segons el govern, l’empresa s’ha compromès a afrontar la negociació amb el sindicats "amb la voluntat de realitzar només els ajustaments de plantilla imprescindibles i amb els mínims costos socials".

La Generalitat assegura que seguirà de prop aquest procés "per facilitar l’entesa entre les parts".

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.