Economia

Nissan anuncia que fabricarà un nou vehicle a la planta de la Zona Franca

La direcció de Nissan ha comunicat aquest dimecres als sindicats la seva intenció de fabricar un nou vehicle a la planta de la Zona Franca de Barcelona, sempre que s'acordi una reducció de la plantilla de 1.680 persones, que la multinacional proposa aconseguir a partir d'un nou pla de baixes incentivades.

La direcció i el comitè d'empresa de Nissan han mantingut una nova reunió per abordar el pla de futur de la factoria i negociar l'excedent de plantilla que la multinacional assegura que té a la planta catalana, segons han informat fonts sindicals i de l'empresa.

En la reunió, que ha durat unes cinc hores, els responsables de la companyia han confirmat la seva voluntat d'adjudicar a Barcelona la fabricació d'un nou vehicle del "segment mitjà", que podria ser un turisme o una furgoneta comercial petita, a partir de l'any 2012.

Nissan, però, condiciona aquesta decisió a la necessitat de redimensionar la plantilla fins a situar-la en els 2.800 empleats, cosa que implicaria prescindir de 1.680 llocs de treball, els mateixos que va proposar en l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que va anunciar el mes d'octubre passat i que va retirar al gener, a canvi d'iniciar un procés de diàleg amb els sindicats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.