Economia

Els treballadors de Nissan comencen les mobilitzacions aquest dijous a Barcelona

Economia

El comitè d'empresa de Nissan a Barcelona ha acordat aquest dimarts per unanimitat el calendari de mobilitzacions contra l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) anunciat dilluns per la direcció i que preveu l'acomiadament de 1.680 persones dels centres de Zona Franca i Montcada i Reixac. Les accions començaran aquest dijous 16 d'octubre i inclouen una manifestació multitudinària per Barcelona el dia 23.

El delegat de la secció sindical d'UGT de Catalunya a l'empresa, Jordi Carmona, ha explicat que la primera de les mobilitzacions es farà dijous a Barcelona. Els treballadors repartiran pamflets informatius als concessionaris de Nissan i Renault "per denunciar què fa Nissan als seus treballadors".

Divendres, les plantilles dels dos centres productius faran una concentració a les portes de les fàbriques en protesta per una mesura que, segons Carmona, "no està justificada i és una barbaritat".

L'últim dels actes programats serà el dijous 23 d'octubre. S'ha convocat els 4.479 treballadors a manifestar-se pel centre de Barcelona per expressar el rebuig a un ERO que els sindicats esperen que sigui rebutjat per l'administració un cop el rebi. El recorregut començarà a plaça Urquinaona i acabarà a la plaça de Sant Jaume.

Entre d'altres mesures que el comitè ha acordat portar a terme els pròxims dies també hi ha una entrevista amb representants del govern i dels diferents grups parlamentaris catalans, així com una reunió amb la direcció europea de Nissan. També sol·licitaran entrevistes amb els cònsols del Japó i França per exposar la situació que viu la plantilla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.