Economia

Nissan i el govern espanyol negocien la producció d'un cotxe elèctric a Catalunya

Economia

El ministre d'Indústria, Turisme i Comerç, Miguel Sebastián, ha anunciat que el seu departament i el fabricant japonès d'automòbils Nissan ha acordat la formació d'un grup de treball per a la possible producció d'un cotxe elèctric a Catalunya.

Sebastián ha explicat, en una resposta al diputat d'ERC Joan Tardà, que el grup de treball amb Nissan per la implantació del vehicle elèctric a l'Estat és similar a l'equip format amb Renault. El ministre d'Indústria ha assenyalat que durant la primera quinzena de novembre es reunirà amb el màxim responsable de Nissan Europa per tractar sobre la intenció de la companyia de presentar un expedient de regulació d'ocupació en la seva planta de Barcelona, que suposarà l'eliminació de 1.680 llocs de treball.

Oposició a l'ERO
Sebastián ha comunicat que el 14 d'octubre passat va mantenir una reunió amb el president de Nissan a l'Estat i que el 17 d'octubre va participar en una videoconferència amb la direcció de Nissan a Europa, i ha explicat que en aquestes dues ocasions va manifestar l'oposició del govern estatal a l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que preveu presentar l'empresa nipona a la seva planta de Catalunya, ja que "no es poden portar a terme mesures definitives davant una situació conjuntural".

El ministre ha assenyalat que, en el cas de Nissan, Indústria "no té la compareixença" per rebutjar el possible ERO, sinó que és la Generalitat la que té la potestat d'oposar-se a la supressió de llocs de treball per part de la multinacional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.