Economia

Vic, amb 4.000 vots anticipats

"La independència no és utòpica, utòpic és l'Estat de les autonomies", assegura Fina, una vigatana que vota acompanyada de la família

Osona s'ha convertit en el centre neuràlgic del 13-D i n'és una prova el fet que a Vic, la capital de la comarca, ha començat la consulta sobre la independència amb 4.000 vots anticipats ja dipositats. Es tracta del 15% dels 23.038 ciutadans que són al cens de Vic per a aquest referèndum, en què poden votar els majors de 16 anys i els immigrants, que no tenen accés a les urnes en les eleccions oficials.

Molts dels votants exhibien un discurs elaborat sobre els motius que per participar en el referèndum. "La independència no és cap utopia, el que és utòpic és l'Estat de les autonomies", afirmava Fina Araque, una infermera que votava al Temple Romà, principal col·legi electoral del Vic. Araque anava acompanyada del marit i els seus dos fills, el més gran dels quals, que farà 16 anys d'aquí a tres mesos, lamentava no poder dipositar a l'urna la seva papereta.

No era l'únic que no podia votar. A Vic, com cada diumenge, hi havia força visitants que recorrien la ciutat, malgrat el mal temps, i molts han aprofitat per treure el cap als col·legis electorals per presenciar les votacions.

L'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, és un dels batlles que han votat avui mateix, i ha fet una crida a la participació, a més d'assegurar que el fet que se celebri la consulta ja és un èxit per ell mateix.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Les últimes pluges salvaran la meitat de la collita de cereal a la Catalunya Central

SANT MARTÍ DE TOUS/ GAIÀ
economia

Xoc Sabadell-BBVA a la CNMV i pel 50,01%

madrid
SOCIETAT

CCOO critica l’acord laboral signat per a la Copa Amèrica

BARCELONA
ECONOMIA

El Port de Barcelona i el de Xangai col·laboraran en innovació i descarbonització

TÀRREGA
Economia

El Sabadell insta el BBVA a dir quins accionistes donen suport a l’OPA

barcelona
amèrica del sud

L’Argentina es paralitza en la segona vaga general contra Milei

barcelona
Economia

El Sabadell respon: Denuncia el BBVA a la CNMV per vulnerar la llei d’OPAs

barcelona
VIDRERES

L’àrea d'economia va gestionar 67 ofertes de feina el 2023

VIDRERES
Consolidar un monopoli?
l’anàlisi

Consolidar un monopoli?