Economia

Nissan presenta un ERO que afecta 581 treballadors

La multinacional japonesa no ha aconseguit reduir l'excedent de 1.680 persones anunciat el mes d'octubre passat

La direcció de Nissan ha presentat avui al comitè d'empresa un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) per a 581 treballadors de les plantes de Barcelona, ja que no ha aconseguit reduir l'excedent de 1.680 persones anunciat el mes d'octubre passat a través de les mesures "no traumàtiques" pactades.

Les dues parts han mantingut avui una última reunió negociadora en què la companyia ha comunicat oficialment la seva intenció de presentar avui mateix davant l'autoritat laboral aquest expedient, que arriba després de vuit mesos d'intenses negociacions, segons han informat fonts sindicals.

El comitè d'empresa, que ha acusat Nissan de trencar el diàleg i la taula de negociació, ha expressat el seu rebuig a aquest ERO i ha anunciat que tornarà a convocar mobilitzacions per aconseguir que el reajustament de plantilla que planteja la companyia es dugui a terme sense acomiadaments forçosos.

La factoria de Nissan a Barcelona està immersa en un procés de reestructuració per adequar la seva dimensió a una capacitat de 128.000 unitats anuals i una plantilla mínima de 2.800 persones que treballi a dos torns.

La direcció de la multinacional japonesa manté que aquesta adequació dóna viabilitat a la fàbrica i garanteix la seva competitivitat en el futur per atreure nous models. El primer a arribar serà la furgoneta NV200, que començarà a fabricar-se el novembre d'aquest any, i l'empresa també ha compromès un nou model que arribarà el 2012.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.